Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60667
Назва: Формування продуктивності лохини за різних способів мульчування
Автори: Савіна, Олена Іванівна
Попович, Галина Богданівна
Шейдик, Кароліна Артурівна
Зозуля, Ігор Юрійович
Ключові слова: лохина, сорт, мульчування, продуктивність, господарська ефективність
Дата публікації: 15-бер-2024
Видавництво: Вінниця: ГО «Європейська наукова платформа»
Бібліографічний опис: Савіна О.І., Попович Г.Б., Шейдик К.А. Зозуля І.Ю. Формування продуктивності лохини за різних способів мульчування // Грааль науки: міжнародний науковий журнал. Вінниця: ГО «Європейська наукова платформа», 2024. № 37. С. 155 – 160.
Серія/номер: Грааль науки: міжнародний науковий журнал.;№ 37
Короткий огляд (реферат): Наведено результати вивчення типу і способів внесення мульчі на різних сортах лохини (Дюк, Аврора). Показано, що мульча позитивно впливає на збереженість кореневої системи лохини, врівноважує коливання температур у грунті і покращує його структуру, допомагає у боротьбі з бур’янами, що особливо важливо в перші роки після посадки. Відмічено дещо раніше достигання ягід у сорту Дюк у варіанті з свинячого перегною, подрібненої соломи та тирси (12-17.06). У контролі без підсипання ґрунтосуміші цей період був розтягнутим у часі (15-24.06). Ефективність торфу відмічали вже у перший рік використання. Разом з тим сорт Дюк забезпечив досить великий розмір ягід на варіанті із свинячого перегною, подрібненої соломи та тирси, але без внесення мульчі не змінив розміру ягоди. Маса ягоди була у межах характеристики сорту і не значно варіювала залежно від варіанту. Найкращий загальний стан куща після збору ягід фіксували на тому ж варіанті.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/60667
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри плодоовочівництва і виноградарства

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Формування продуктивності лохини за різних способів мульчування.docx2.08 MBMicrosoft Word XMLПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.