Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66185
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorKravchenko, Mykola-
dc.contributor.authorIzhboldina, Olena-
dc.contributor.authorKaramushka, Oleksandr-
dc.date.accessioned2024-10-21T03:59:20Z-
dc.date.available2024-10-21T03:59:20Z-
dc.date.issued2020-
dc.identifier.citationKravchenko, M. The organizational and economic measures to improve the level of management of economic stability and efficiency of organic farms in the agricultural sector / M. Kravchenko, O. Izhboldina, O. Karamushka // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / редкол.: Н. Н. Пойда-Носик (голов. ред.), М. М. Палінчак, Я. П. Дроздовський та ін. – Ужгород : Видавничий дім "Гельветика", – 2020. – Вип. 34. – С. 115–121. – Бібліогр.: с. 120 (7 назв); рез. англ., укр. URL http://www.visnyk-econom.uzhnu.uz.ua/archive/34_2020ua/21.pdfuk
dc.identifier.issn2413-9971-
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66185-
dc.description.abstractIn the articles there are highlighted theoretical principles of organization of economic measures in relation to the increase of level of management of economic stability and efficiency of enterprises of organic beekeeping in the agricultural sector. The organizational mechanism of cooperation is formed for “production-processing” line with the selection of three types of model enterprises. The association of beekeeping enterprises based on cooperation and the integrated systems in the direction of creating highly mechanized large apiaries is justified. The research of beekeeping enterprises productive forces should be done in order to achieve efficient use of objects and means of labour. This effect is due to the cognition of objective and subjective laws of development of productive forces, laws and principles of their functioning. The productive forces of beekeeping enterprises are in constant motion, changing its quality status and influence the level of economic stability of individual enterprise. This should be taken into account while their research and justification of improvement directions.uk
dc.description.abstractУ статті висвітлені теоретичні засади з організації економічних заходів щодо підвищення рівня управління економічною стійкістю та ефективністю підприємств органічного бджільництва в аграрному секторі. Сформовано організаційний механізм взаємодії по лінії «виробництво-переробка» з виділенням трьох типів модельних підприємств. Обґрунтовано об'єднання підприємств бджільництва на основі кооперації та з використанням інтегрованих систем в напрямку створення високомеханізованих великих бджоло пасік. Основними економічними, організаційними та технологічними пріоритетами конкурентоспроможного виробництва бджіл, характерними для аграрного сектору, є вдосконалення технології виробництва підприємств бджільництва. Втрати у бджільництві за роки реформ пов’язані з ліквідацією більшості спеціалізованих господарств з виробництва бджільництва меду та торгівлі та частково внесення добрив, незадовільним станом більшості ферм, що залишились, розпадом міжгосподарських бджільницьких об’єднань, а також великих пасік та бджільницьких ферм, різким падіння приладів та обладнання для бджільництва, послаблення агрозооветеринарної служби пасік через брак належного фінансування тощо. Це відкриває перспективи для розвитку бджільницьких підприємств України. Ключовими питаннями на майбутнє є впровадження сучасних технологій на підприємствах бджільництва та виробництво чистих продуктів бджільництва, безпека лікарських засобів, які вони виробляють для боротьби із хворобами бджіл, належне використання хімічного захисту медоносних рослин, відповідне оновлення інструментів та обладнання бджіл, ефективне використання робочої сили, земельних та фінансових ресурсів та розробка програмного забезпечення інформаційної інфраструктури. Дослідження продуктивних сил бджільницьких підприємств слід проводити з метою ефективного використання предметів та засобів праці. Цей ефект обумовлений пізнанням об’єктивних та суб’єктивних законів розвитку продуктивних сил, законів та принципів їх функціонування. Продуктивні сили підприємств бджільництва перебувають у постійному русі, змінюючи його якісний статус і впливаючи на рівень економічної стабільності окремого підприємства. Це слід враховувати під час їх досліджень та обґрунтування напрямків вдосконалення.uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherВидавничий дім «Гельветика»uk
dc.relation.ispartofseriesМіжнародні економічні відносини та світове господарство;-
dc.subjecteconomic stabilityuk
dc.subjectenterprises of beekeepinguk
dc.subjectmodel enterprisesuk
dc.subjectintegrated systemsuk
dc.subjectagricultural sectoruk
dc.subjectекономічна стійкістьuk
dc.subjectпідприємства бджільництваuk
dc.subjectмодельні підприємстваuk
dc.subjectінтегровані системиuk
dc.subjectаграрний секторuk
dc.titleThe organizational and economic measures to improve the level of management of economic stability and efficiency of organic farms in the agricultural sectoruk
dc.title.alternativeОрганізаційно-економічні заходи щодо підвищення рівня управління економічною стійкістю та ефективністю підприємств органічного тваринництва в аграрному секторіuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Располагается в коллекциях:2020 / Науковий вісник УжНУ. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 34

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
THE ORGANIZATIONAL AND ECONOMIC MEASURES TO IMPROVE THE LEVEL.pdf362.97 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.