Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66411
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorCarpa, Rahella-
dc.contributor.authorKryvtsova, Maryna-
dc.date.accessioned2024-10-28T18:47:19Z-
dc.date.available2024-10-28T18:47:19Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationContribuţii Botanice – 2022, LVII: 133-142uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/66411-
dc.description.abstractAbstract: The species Salix alba L. and Salix purpurea L. are medicinal herbs, frequently used in thepharmaceutical industry. This study performs phytochemical and antibacterial analysis of ethanolic extracts from thebark of these two species. The qualitative and quantitative phytochemical analyses were performed by thin-layerchromatography identifying the salicin and salicylic acid; the salicin content was assessed by high performance liquidchromatography. The bark extracts yielded 4.300 μg/mL salicin for Salix alba and 1.167 μg/mL salicin for Salixpurpurea. The plant extracts were tested on Gram negative and positive bacteria (Escherichia coli and Staphylococcusaureus). Both tested strains showed a mild resistance, but S. aureus showed slightly higher inhibition by all extractsamples. (PDF) SALICIN CONTENT FROM SALIX ALBA L. AND SALIX PURPUREA L. EXTRACTS AND ITS ANTIBACTERIAL EFFECTS. Available from: https://www.researchgate.net/publication/366500367_SALICIN_CONTENT_FROM_SALIX_ALBA_L_AND_SALIX_PURPUREA_L_EXTRACTS_AND_ITS_ANTIBACTERIAL_EFFECTS [accessed Oct 28 2024].uk
dc.language.isoenuk
dc.publisherBotanică “Alexandru Borza”Клуж-Напокаuk
dc.subjectsalicin, salicylic acid, Salix alba L., Salix purpurea L., HPLC, antibacterial activity.uk
dc.titleВМІСТ САЛІЦИНУ ВІД SALIX ALBA Л. І SALIX PURPUREA Л.ЕКСТРАКТІВ ТА ЙОГО АНТІБАКТЕРІАЛЬНІ ЕФЕКТuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Розташовується у зібраннях:Навчально-методичні видання кафедри генетики, фізіології рослин та мікробіології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Contrib_Bot_vol_57_pp_133-142.pdf668.3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.