Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/67480
Название: Біологічна герметичність та механічна міцність однорядного товстокишкового шва
Авторы: Дутко, Олександр Олександрович
Русин, Василь Іванович
Чобей, Степан Михайлович
Ключевые слова: Хірургія, Товстокишковий анастомоз, Неспроможність анастомозу, Біологічна герметичність
Дата публикации: окт-2022
Издательство: Клінічна хірургія (ТОВ «Ліга—Інформ»)
Библиографическое описание: «Біологічна герметичність та механічна міцність однорядного товстокишкового шва». / Русин В.І., Чобей С.М., Дутко О.О. // «V зʼїзд колопроктологів України, матеріали зʼїзду» 20-22 жовтня 2022 р., Клінічна хірургія № 89 (9-10 додаток). – 2022. – С. 62-63.
Серия/номер: 89;9-10
Краткий осмотр (реферат): Серед факторів ризику неспроможності, таких як характер мікроциркуляції в зоні анастомозу, рівень забруднення, техніка та спосіб формування, величина внутрішньокишкового тиску –точної відповіді на причину неспроможності до сьогодні не знайдено. 1. Механічна міцність однорядного ручного внутріш- ньовузлового товстокишкового шва атравматичною ниткою 4/0, 5/0 без прошивання слизової оболонки прогресивно вище на 66,3–85,4% відповідно на першу та сьому доби спостережень у порівнянні з дворядним швом. 2. Формування однорядного товстокишкового шва дозволило досягти біологічної герметичності зони анастомозу в усі терміни раннього післяопераційного періоду, тоді як при використанні дворядного шва зона анастомозу стає стерильною лише з 5 доби.
Тип: Text
Тип публикации: Тези до статті
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/67480
ISSN: 0023-2130
2522-1396
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри хірургічних хвороб

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
V зʼїзд колопроктологів України, 20-22 жовтня 2022 (62-63 ст).pdf2.31 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.