Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69172
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМикита, Христина Іванівна-
dc.date.accessioned2025-01-09T11:17:14Z-
dc.date.available2025-01-09T11:17:14Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationМикита, Х. І. Аналіз стану забруднення харчових продуктів у Закарпатській області в динаміці впродовж 2010–2014 років Х. І. Микита // Проблеми клінічної педіатрії. – 2015. – № 3 (29). – С. 74–81.uk
dc.identifier.issn1998-6475-
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/69172-
dc.descriptionhttps://drive.google.com/file/d/1S5Ao4VqiCEaE0jostqhqRB9DM_iraccl/view?usp=sharinguk
dc.description.abstractПроведений аналіз стану забруднення харчових продуктів міст і населених пунктів Закарпатської області в динаміці впродовж 2010-2014 років. На основі проаналізованого матеріалу виявлено порушення вимог санітарного законодавства протягом 2010-2014 років на всіх об’єктах харчової промисловості в Закарпатської області. Найбільша питома вага нестандартних проб харчових продуктів за мікробіологічними показниками спостерігалася у 2010 році (4,1%), найменша – у 2014 році (3,1%); за фізико-хімічними показниками: найвища – у 2010 і 2011 роках (по 1,5%), найменша – у 2013 і 2014 роках (по 1,0%). Невідповідність харчових продуктів санітарно-гігієнічним нормативам за різними показниками пов’язана із недостатнім контролем за їх виробництвом, а також ввезенням з інших країн небезпечних і неякісних продуктів. Розроблено ряд заходів для запобігання забруднення харчових продуктів, а саме: напрацьовано певну законодавчу базу – це закони України „Про безпечність та якість харчових продуктів“, 2005 р., „Про ветеринарну медицину“, 2006 р. і „Про карантин рослин“, 2006 р.uk
dc.description.abstractThe analysis of the condition of contamination of food resources of cities and locali-ties ofTranscarpathian region has been conducted during the period of 2010-1014. The violation of requirements has been found on the base of analyzed material of sanitary legislation during the period of 2010-2014 on all subjects of food resources in Transcarpathian region. The largest shared weight of extraordinary tests of food resources by microbiological indicators is observed in 2010 (4,1%), the least in 2014 (3,1%); by physical – chemical parameters is the highest - in 2010 and 2011 (each 1,5%), the least - in 2013 and 2014 (each 1,0%). Impropriety of food resources to the sanitary - hygienic norms by different performances is related with insufficient control of their production and import of dangerous and bad quality food too. A number of measures is made for prevention of contamination of food resources, including: certainly gained legislative base – it’s the law of Ukraine “About the safety and quality of food resources”, 2005; “About the veterinary medicine”, 2006 and “About quarantine of plants”, 2006.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherТОВ "Поліграфцентр "Ліра"uk
dc.subjectаналізuk
dc.subjectзабрудненняuk
dc.subjectхарчові продуктиuk
dc.subjectпрофілактичні заходиuk
dc.subjectanalysisuk
dc.subjectcontaminationuk
dc.subjectfood productsuk
dc.subjectprophylactic measuresuk
dc.titleАналіз стану забруднення харчових продуктів у Закарпатській області в динаміці впродовж 2010–2014 роківuk
dc.title.alternativeThe analysys of the condition of contamination of food resources of transcarpathian region during the period of 2010-2014uk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:2015 / Проблеми клінічної педіатрії. Випуск № 3 (29)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тит. Пробл. клін. пед. №3(29) 2015.pdf2.05 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.