Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37779
Title: | Пробопідготовка майонезів торгової марки "Торчин-продукт" для хроматографічного визначення кадмію, кобальту, купруму, меркурію, ніколу, плюмбуму і цинку |
Other Titles: | Sample preparation stage of mayonnaises of «Torchyn-product» trade mark for chromatography determination of Cobalt, Copper, Cadmium, Mercury, Nickel, Lead and Zinc |
Authors: | Зима, С. В. Савринський, Л. І. Щербакан, О. М. |
Issue Date: | 2001 |
Publisher: | Поличка "Карпатського краю" |
Citation: | Зима, С. В. Пробопідготовка майонезів торгової марки "Торчин-продукт" для хроматографічного визначення кадмію, кобальту, купруму, меркурію, ніколу, плюмбуму і цинку / С. В. Зима, Л. І. Савринський, О. М. Щербакан // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (гол. ред.), В.І. Гомонай, Н.П. Голуб та ін. – Ужгород : Поличка "Карпатського краю", 2001. – Вип. 6. – С.213-217. – Рез.англ.мовою. – Бібліогр.: с.217 (21 назва) |
Series/Report no.: | Хімія; |
Abstract: | RP HPLC is offered to use for simultaneous determination of a Cobalt, Copper, Mercury, Nickel, Lead and Zinc in food-stuff. Influencing of ultrasonic action on mineralization of mayonnaises of «Torchyn- product» trade mark is investigated. The optimal conditions of sample preparation stage of different types of mayonnaises are selected. Ultrasonic action has decreased the total tame of sample preparation stage of this commodity at 40-50 times. It has allowed to use a HPLC method for the multi-element analysis effectively. |
Description: | https://drive.google.com/file/d/1t98QIYGu2DXsSxBliWGOgMsZwOguxsY0/view?usp=sharing |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37779 |
ISSN: | 0869-0782 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія Хімія Випуск 6 2001 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Титулка _Хімія Вип.6 (2001).pdf | 351.01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.