Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37779
Title: Пробопідготовка майонезів торгової марки "Торчин-продукт" для хроматографічного визначення кадмію, кобальту, купруму, меркурію, ніколу, плюмбуму і цинку
Other Titles: Sample preparation stage of mayonnaises of «Torchyn-product» trade mark for chromatography determination of Cobalt, Copper, Cadmium, Mercury, Nickel, Lead and Zinc
Authors: Зима, С. В.
Савринський, Л. І.
Щербакан, О. М.
Issue Date: 2001
Publisher: Поличка "Карпатського краю"
Citation: Зима, С. В. Пробопідготовка майонезів торгової марки "Торчин-продукт" для хроматографічного визначення кадмію, кобальту, купруму, меркурію, ніколу, плюмбуму і цинку / С. В. Зима, Л. І. Савринський, О. М. Щербакан // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Хімія / редкол.: С.Ю. Чундак (гол. ред.), В.І. Гомонай, Н.П. Голуб та ін. – Ужгород : Поличка "Карпатського краю", 2001. – Вип. 6. – С.213-217. – Рез.англ.мовою. – Бібліогр.: с.217 (21 назва)
Series/Report no.: Хімія;
Abstract: RP HPLC is offered to use for simultaneous determination of a Cobalt, Copper, Mercury, Nickel, Lead and Zinc in food-stuff. Influencing of ultrasonic action on mineralization of mayonnaises of «Torchyn- product» trade mark is investigated. The optimal conditions of sample preparation stage of different types of mayonnaises are selected. Ultrasonic action has decreased the total tame of sample preparation stage of this commodity at 40-50 times. It has allowed to use a HPLC method for the multi-element analysis effectively.
Description: https://drive.google.com/file/d/1t98QIYGu2DXsSxBliWGOgMsZwOguxsY0/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/37779
ISSN: 0869-0782
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія Хімія Випуск 6 2001

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Титулка _Хімія Вип.6 (2001).pdf351.01 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.