Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10481
Title: Міні-скульптури як цікаві туристичні обєкти в розвитку міського туризму (на прикладі м. Ужгород)
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Keywords: Туризм
Issue Date: 2016
Publisher: Дрогобич
Citation: Габчак Н.Ф. Міні-скульптури як цікаві туристичні обєкти в розвитку міського туризму (на прикладі м. Ужгород) Фундаментальні та прикладні дослідження: сучасні науково-практичні рішення та підходи //Міні-скульптури як цікаві туристичні обєкти в розвитку міського туризму (на прикладі м. Ужгород)// Зб. матеріалів І Міжнародної науково-практичної конференції (27-28 жовтня 2016р.). Баку-Ужгород-Дрогобич, 2016. - С.249-250.
Abstract: В даний час, коли відкриття пам’ятників уже стає мейнстрімом, і вигадати щось нове практично неможливо, в Ужгороді відомі туризмознавці Ф.Шандор, О.Коваль та скульптор М.Колодко започаткували з 2010 року встановлення міні-скульптур, кожна з яких чи прямо, чи опосередковано історично стосується Ужгорода або Закарпаття. Станом на січень 2016 року найменший і найзахідніший центр України має найбільшу колекцію, що налічує 25 міні-скульптур, які є цікавими туристичними об’єктами в екскурсійній діяльності.
Description: Використання міні-скульптур дає можливість оновити туристично-екскурсійні маршрути, забезпечує задоволення духовних, естетичних, інформаційних та інших потреб туриста та екскурсанта. Найбільшим туристичним попитом користується екскурсійний маршрут правобережної частини міста, який включає огляд таких цікавих об’єктів як: Площа Корятовича → провулок «Гірчичне зерно» з оглядом міні-скульптури «Малий Уж» → винні підвали Ракоці розміщені у старовинній будівлі пивоварні «Совине гніздо», що датується XVIIст., де щорічно 19-20 листопада відбувається знаменитий фестиваль «Закарпатське Божоле» → найдовша липова алея у Європі довжиною 2км 200м з цікавими міні-скульптурами Джону Лорду, Карпатія, Миколайчику → Ужгородський замок побудований ще в середині X століття в романсько-архітектурному стилі → Закарпатський музей народної архітектури (скансен) родзинкою якого є дерев’яна лемківська церква побудована в 1777 році.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10481
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.