Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10508
Title: National Economic Reform: experience of Poland and prospects for Ukraine
Authors: Зеліч, Вікторія Вікторівна
Keywords: Україна, Польща, європейська інтеграція, транскордонне співробітництво, інтеграція, прикордоння, співпраця, економічний розвиток, зовнішня торгівля, експорт, міжрегіональне співробітництво
Issue Date: 4-Aug-2016
Publisher: “Izdevnieciba “Baltija Publishing"
Citation: National Economic Reform: experience of Poland and prospects for Ukraine – Collective monograph. – Vol. 2. “Izdevnieciba “Baltija Publishing”, 2016. – 456 p.
Abstract: Розгянуто, сучасний стан та перспективи транскордонного співробітництва України та Польщі в умовах європейської інтеграції. Досліджено пріоритети державного українсько-польського співробітництва, розгянуто основні програми транскордонної співпраці, виявлено основні вектори співробітництва та окреслено їх регіони. Виділено особливості співпраці прикордонних регіонів у контексті європейської інтеграції. Обгрунтовано необхідність та значення міжнародної співпраці на стратегічному, тактичному та оперативному рівнях. Досліджено сучасний стан зовнішньоекономічного співробітництва України та Польщі. Проаналізовано соціально–економічний розвиток українсько-польських торговельно-економічних показників. Розглянуто географічну структуру основних країн-партнерів України у зовнішній торгівлі товарами. Проаналізовано зовнішньоторговельний оборот товарів та послуги України з Республікою Польща. Розглянуто товарообіг між Україною та Польщею за даними національних статистичних відомств. Обгрунтовано реалізацію національних інтересів і стратегічних пріоритетів міжнародного співробітництва, що має розвиватися на взаємовигідних умовах для обох країн. Запропоновано основні аспекти подальшого удосконалення розвитку транскордонної співпраці між Україною і Польщею. Досліджено шляхи подальшої співпраці та перспективи українсько-польського економічного співробітництва шляхом їх партнерства та подальшої інтеграції України у ЄС.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10508
ISBN: 978-9934-8585-4-3
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри бізнес-адміністрування, маркетингу та менеджменту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ПРЕС Польша часть 2.pdf4.14 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.