Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10882
Title: Патріотичність крізь призму поведінкової економіки
Other Titles: Патриотичность сквозь призму поведенческой экономики
Authors: Девіняк, Олег Теодозійович
Keywords: патріотичність, патріотизм, поведінкова економіка, теорія ігор, трагедія общин, патриотизм, поведенческая экономика, теория игр, кризис общины, patriotism, behavioral economics, game theory, tragedy of the commons
Issue Date: 2015
Publisher: Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка
Citation: Девіняк О.Т. Патріотичність крізь призму поведінкової економіки / О.Т. Девіняк // Вісник ЛНУ імені Тараса Шевченка. Серія “Педагогічні науки”. - 2015. - №7(296), Ч. 1. – С. 105-112.
Series/Report no.: 7(296);
Abstract: Стаття присвячена пошуку змістовного економічного наповнення почуття патріотичності. Визначено, що з точки зору поведінкової економіки, патріотичність є властивістю людини, наявності якої зумовлює вчинення нею вибору, пов’язаного із максимізацією спільного блага у масштабах своєї країни, на противагу вибору, що максимізує індивідуальне благо. Визначення патріотичності через поведінку, а не через почуття дозволяє визначати ступінь патріотичності як відношення кількості вчинених дій на користь країни до загальної кількості випадків протистояння індивідуального інтересу інтересам країни. Приклади патріотичних та непатріотичних вчинків також розглянуто у статті. Підхід до оцінки патріотичності не за думками і словами, а за практичними ділами дозволить позбутись політичних та особистісних зловживань навколо патріотичної тематики і приведе до повільного, однак впевненого покращення економічного стану України.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/10882
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фармацевтичних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
патріотичність-стаття.pdf177.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.