Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11242
Title: Кількісна оцінка результатів радикального хірургічного лікування гострого варикотромбофлебіту у басейні великої та малої підшкірних вен
Authors: Русин, Василь Іванович
Болдіжар, Патріція Олександрівна
Маді, Ю.Ю.
Keywords: класифікація СЕАР, кількісна оцінка, радикальне хірургічне лікування гострого варикотромбофлебіту
Issue Date: 2012
Publisher: Український журнал хірургії
Citation: Кількісна оцінка результатів радикального хірургічного лікування гострого варикотромбофлебіту у басейні великої та малої підшкірних вен / В.І. Русин, П.О. Болдіжар, Ю.Ю. Маді // Український журнал хірургії.–2012.– №1(16).– С.16-22.
Series/Report no.: №1(16);
Abstract: Відповідно до сучасних рекомендацій з оцінки стану хворих з хронічними захворюваннями вен нижніх кінцівок клінічна класифікація CHAF була доповнена рядом шкал, розроблених Американським форумом флебологів клінічна шкала (VCSS), шкала зниження працездатності (VDS), і шкала сегментарності (VSDS), яка враховує наявність рефлюксу і обструкції великих сегментів вен. Мета роботи - з метою оцінки ефективності термінового хірургічного лікування госгрого варикотромбофлебіту у басейні великої та малої підшкірних вен провести кількісний аналіз результатів радикальної флебектомії. У нашому дослідженні проведено аналіз результатів оперативного лікування 50 пацієнтів із гострим варикотромбофлебітом у басейні великої підшкірної вени та 20 хворим у басейні малої підшкірної вени, яким у терміновому порядку виконана радикальна флесектомія в умовах судинного відділення хірургічної клініки. Клінічна шкала (VCSS), шкала зниження працездатності (VDS) і шкала сегментарності (VSDS) дозволяють кількісно оцінити результати радикального лікування гострот варикотромбофлебіту. Кількісні результати оперативного лікування за класифікацією СЕАР свідчать про високий ступінь ефективності термінового радикального хірургічного лікування гострого варикотромбофлебіту у басейні великої та малої підшкірних вен.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11242
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри хірургічних хвороб

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
УЖХ 1(16) 2012.pdf37.47 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.