Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11576
Title: Структура правового статусу адвоката: дослідження сутності елементів, які є передумовами його виникнення або ж є дотичними до нього
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, адвокат, статус адвоката, структура статусу адвоката, свободи, законні інтереси, правосуб'єктність адвоката.
Issue Date: 2016
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Заборовський В.В. Структура правового статусу адвоката: дослідження сутності елементів, які є передумовами його виникнення або ж є дотичними до нього / В.В. Заборовський // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. – 2016. – Вип. 39. – Т. 2. – С. 110-115. (стаття, фахове видання).
Abstract: У статті аналізуються позиції науковців, що стосуються структури правового статусу як особи, так і адвоката зокрема. Робиться висновок про те, що не повинні розглядатися в якості окремих структурних елементів таких статусів свободи і законні інтереси, які, на нашу думку, повинні сприйматися відповідно в якості окремого, специфічного права людини, або ж в якості передумови вступу в правовідносини або набуття відповідного статусу. У роботі вказується на те, що такі правові категорії як правосуб'єктність, громадянство, принципи, правові норми, функції, завдання і т.п. повинні розглядатися тільки в якості передумов виникнення (набуття) правового статусу або в якості умов, які є дотичними до такого статусу і сприяють його реалізації.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11576
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.