Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11611
Title: Особливості правового статусу адвоката-представника в цивільному судочинстві
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, адвокат, адвокатська діяльність, представництво, відносна процесуальна самостійність, процесуальний інтерес.
Issue Date: 2015
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Заборовський В.В. Особливості правового статусу адвоката-представника в цивільному судочинстві / В.В. Заборовський // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. – 2015. – Вип. 35. – Ч. 2., Т. 3. – С. 161-168. (стаття, фахове видання).
Abstract: У статті автором досліджується правовий статус адвоката в цивільному судочинстві під час реалізації ним основної процесуальної функції, яка покладається на адвоката в цивільному процесі – функції представництва. Робиться висновок, що адвокат в цивільному судочинстві займає самостійне процесуальне положення, яке характеризується ознаками відносної самостійності. В статті вказується на те, що адвокат-представник в цивільному процесі, володіє власним процесуальним інтересом, який хоча і не є матеріально-правовим та відрізняється від інтересу сторін та третіх осіб (заявників та заінтересованих осіб), все ж таки повинен розглядатися як юридичний інтерес, який спрямований на отримання позитивного результату справи для особи, яку він представляє.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/11611
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
42.pdf337.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.