Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13855
Title: Клініко-епідеміологічні особливості ротавірусної інфекції у дітей, пролікованих в обласній клінічній інфекційній лікарні за період 2015-2016 років
Authors: Карабиньош, Степан Олексійович
Туряниця, Сергій Михайлович
Коваль, Галина Миколаївна
Гема-Багина, Наталія Миколаївна
Keywords: ротавірусна інфекція, гастроентерит, діти
Issue Date: 2017
Publisher: ТОВ "РІК-У"
Citation: Карабиньош С.О. Клініко-епідеміологічні особливості ротавірусної інфекції у дітей, пролікованих в обласній клінічній інфекційній лікарні за період 2015-2016 років / Карабиньош С.О., Туряниця. С.М., Коваль Г.М., Гема Н.М. / Матеріали 71-ї підсумкової наукової конференції професорсько-викладацького складу УжНУ (21-22 лютого 2017 року, Ужгород). – Ужгород: ТОВ «РІК-У», 2017. – 128 с. – С. 97-98.
Abstract: 1. Ротавірусну етіологію діареї було діагностовано у 89 % дітей, що були госпіталізовані з приводу гострого гастроентериту. 2. Гастроентерит ротавірусної етіології має різноманітні клінічні прояви і характеризується гострим початком захворювання, що проявляється приєднанням до синдрому гострого гастроентериту інтоксикації, та катарального синдромів. 3. Більше половини дітей (67,2 %) мали дисбіоз як ускладнення основного захворювання, для якого характерна переважна асоціація з грамнегативною умовно-патогенною флорою (84,6 %). 4. Характерним для клінічного перебігу гастроентериту ротавірусної етіології, є також наявність ексикозу, та багаторазовий характер блювання (75 %).
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13855
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри пульмонології, фтизіатрії та фізіотерапії

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Карабиньош.PDF366.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.