Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13937
Title: Міні скульптури як цікаві туристичні обєкти в екскурсійній діяльності
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Keywords: туризм, міні-скульптури, історико-культурні об’єкти, екскурсійна діяльність, міський туризм
Issue Date: 2016
Publisher: Київ: Альфа-ПІК
Citation: Габчак Н.Ф. Географія та туризм: Наук. зб. / Ред. кол.: Любіцева О.О. (гол. ред) та ін. - К.: Альфа- ПІК, 2016. - Вип.38. -С.124-132.
Series/Report no.: 2308-135Х;
Abstract: Мета. Метою статті є науково-практичні дослідження можливостей використання міні-скульптур в екскурсійній діяльності. Методика. Методичні засади дослідження полягали в синтезі та аналізі зібраного автором статистичного матеріалу, вивченні зарубіжного та вітчизняного досвіду країн щодо використання міні-скульптур як цікавих туристичних об’єктів під час проведення екскурсій. Результати. Розроблено та рекомендовано до використання в екскурсійній діяльності нові туристичні маршрути в межах досліджуваної території. Наукова новизна. Складено каталог, наводиться опис та подаються фотографії міні-скульптур м. Ужгорода. Наведено, як приклад, екскурсійний маршрут правобережної частини міста, який користується найбільшим туристичним попитом. Практична значимість. Висвітлено проблеми та перспективи розвитку міського туризму, пов’язані з відкриттям нових туристичних маршрутів та брендів, створення єдиного інформаційного простору.
Description: Міста як туристські центри надзвичайно різноманітні, існує чимало їхніх класифікацій залежно від переважаючої «туристичної спеціалізації». Загалом, такі вітчизняні вчені як Писаревський І.М., Тонкошкур М.В. виокремлюють дві групи туристських центрів: 1) міста, де туристська індустрія виконує фундаментальну функцію і це переважно малі та рідше середні міста. Вони повністю залежні від ситуації на туристичному ринку і для них важливим моніторинг економічної ситуації, проведення маркетингових досліджень, які забезпечують перспективу та підтримку конкурентоспроможності туристичного продукту, що пропонується містом. Актуальним є етап державного регулювання туризму на рівні міських та районних адміністрацій; 2) міста, де туристична індустрія не виконує фундаментальну функцію, але є невід’ємною частиною міської економіки. Це – більшість середніх, всі крупні міста і мегаполіси, в яких туризм не єдина, але одна із небагатьох спеціалізацій. Як правило при негативних тенденціях на ринку туризму вони уникають кризових ситуацій, або їх мінімізують так як мають більше можливостей варіювати [4].
Type: Image, 3-D
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13937
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
міні скульптури в екскурсійній діяльності.doc3.57 MBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.