Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13950
Title: Туристичний кластер та його роль в розвитку транскордонного співробітництва в межах Карпатського регіону
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Keywords: туризм, рекреація, політика добросусідства, туристичний кластер
Issue Date: 2017
Publisher: Ужгород
Citation: Габчак Н.Ф. Туристичний кластер та його роль в розвитку транскордонного співробітництва в межах Карпатського регіону //Тенденції розвитку туристичної індустрії в умовах глобалізації: матеріали І Міжнародної науково-практичної конференції, 27-28 квітня 2017 року. Ужгород: ПП "Інвазор", 2017. - 182 с.
Series/Report no.: ББК 65.9 (4)497. 58-96;
Abstract: Розвиток транскордонного співробітництва є пріоритетом реалізації політики сусідства ЄС. Саме воно сприяє соціальній та економічній конвергенції прикордонних регіонів, створення нових можливостей розвитку не тільки економічних, соціальних, культурних відносин, а й розвитку туризму.
Description: Кластерний підхід до транскордонного туризму дозволяє більш далекоглядно дивитися на цю галузь і віднаходити унікальні економічні можливості. Вони полягають у тому, що границі цієї галузі економіки постійно розширюються. Складовими транскордонного туризму при такому підході можуть виступати не тільки готельні послуги, послуги туроператорів, готельних та закладів громадського харчування, але й інші. У транскордонних туристичних кластерах, сформованих у межах транскордонних регіонів між Україною та ЄС, можуть об’єднатися підприємства малого і великого бізнесу, дослідницькі та освітні установи кожної з країн. І це дозволить підвищити ефективність їхньої взаємодії.
Type: Image, 3-D
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/13950
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
туристичний кластер..... карпатського регіону.doc37 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.