Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/14002
Title: Встановлення закономірностей формування захворюваності карієсом серед дітей та підлітків м.Ужгорода та Ужгородського району за 2011-2015 рр.
Authors: Фера, Олександр Васильович
Костенко, Євген Якович
Мельник, Володимир Семенович
Фера, Марія Олександрівна
Мельник, Софія Володимирівна
Бедей, Василь Васильович
Гундоєва, Христина Русланівна
Олефір, Христина Романівна
Keywords: захворюваність на карієс, умови проживання, вікова група від 7 до 18 років, фактори ризику, фактори довкілля.
Issue Date: 2017
Publisher: INTER Medical Journal
Citation: Фера О.В. Встановлення закономірностей формування захворюваності карієсом серед дітей та підлітків м.Ужгорода та Ужгородського району за 2011-2015 рр./О.В. Фера, Є. Я. Костенко, В.С.Мельник М.О.Фера, С.В.Мельник, В.В.Бедей, Х.Р.Гундоєва, Х.Р.Олефір // INTER Medical Journal. (Словацька Республіка). – I (9) 2017. – С.86 -94.
Abstract: У науковій статті досліджено та проаналізовано вплив способу життя на формування карієсу у дітей віком від 7 до 18 років. Було проведено анке-тування серед відповідних вікових груп населення міста Ужгород та Ужгородського району, зокрема розглянуто 205 анкет. Із них 104 заповнили чоловіки і 101 – жінки, які були поділені на 3 вікові катего-рії: 7-12 років – 71 анкета, 13-15 років – 69 анкет, 16-18 років – 65 анкет. Проведено гігієнічно-статистичний аналіз впливу факторів життя на фор-мування карієсу. Виокремлено рушійні фактори, що найбільш суттєво впливають на виникнення карієсу. Встановлено вплив факторів по формуванню карі-єсу за допомогою коефіцієнту Пірсона (показав залежність між 2 величи-нами X та Y), коефіцієнту Спірмена (показав, що при лінійному зростанні обох величин коефіцієнт є додатнім), коефіцієнту варіації. Також, визначе-но середнє арифметичне, достовірність розбіжностей (доводить, що отримана нами кількість анкет є достатньою, оскільки рівень достовірності - р≤0,05).
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/14002
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7.Наукова стаття Фера,Мельник.docx59.65 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.