Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1587
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorМудрик, М.Р.-
dc.contributor.authorКутчак, Іван Іванович-
dc.contributor.authorПетров, Віктор Олександрович-
dc.contributor.authorБаті, Вікторія Віталіївна-
dc.contributor.authorМаркуш, Наталія Василівна-
dc.contributor.authorЛевчук, Ольга Богданівна-
dc.contributor.authorБойко, Надія Володимирівна-
dc.date.accessioned2015-03-25T10:05:39Z-
dc.date.available2015-03-25T10:05:39Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationОсобливості мікробної безпеки традиційних страв із рослин [Текст] / М. Р. Мудрик, І. І. Кутчак, В. О. Петров та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород: Говерла, 2013. – Вип. 1(46). – С. 157–161. – Рез. англ. – Бібліогр.: с. 161 (6 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1587-
dc.descriptionResults of microbial investigation of edible plants surfaces (vegetables, fruits, berries) which are traditionally consumed in the countries of the Black Sea region are presented in this paper. Variety of microbes, isolated from plant surface is characterized. The ability of some bacilli and bifidobacteria strains to inhibit in vitro and in vivo potentially pathogenic enterobacteria Pantoea agglomerans and Providencia rettgeri was shown. The data are useful in protection of human opportunistic infections. Key words: potentially pathogenic enterobacteria, strains of lactobacilli and bifidobacteria, traditional edible plants, food safety, human opportunistic infectionsuk
dc.description.abstractВ роботі наведено результати мікробного обстеження їстівних рослин, які є компонентами традиційних страв населення країн регіону Чорного моря. Охарактеризовано видовий склад і відсоткове співвідношення бактерій, ізольованих із поверхні рослин. Виявлено здатність окремих штамів лакто- і біфідобактерій пригнічувати in vitro ріст штамів умовно-патогенних ентеробактерій Pantoea agglomerans і Providencia rettgeri, що може бути використано для попередження зумовлених ними опортуністичних інфекцій людини. Ключові слова: умовно-патогенні ентеробактерії, штами лакто- і біфідобактерій, їстівні рослини, традиційні страви, якість і безпека їжі, опортуністичні інфекціїuk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.relation.ispartofseriesМедицина;-
dc.subjectумовно-патогенні ентеробактеріїuk
dc.subjectштами лакто- і біфідобактерійuk
dc.subjectїстівні рослиниuk
dc.subjectтрадиційні стравиuk
dc.subjectякість і безпека їжіuk
dc.subjectопортуністичні інфекціїuk
dc.titleОсобливості мікробної безпеки традиційних страв із рослинuk
dc.title.alternativeParticularities of microbial safety of the traditional foods of plant originuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 1 (46) - 2013



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.