Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1587
Назва: Особливості мікробної безпеки традиційних страв із рослин
Інші назви: Particularities of microbial safety of the traditional foods of plant origin
Автори: Мудрик, М.Р.
Кутчак, Іван Іванович
Петров, Віктор Олександрович
Баті, Вікторія Віталіївна
Маркуш, Наталія Василівна
Левчук, Ольга Богданівна
Бойко, Надія Володимирівна
Ключові слова: умовно-патогенні ентеробактерії, штами лакто- і біфідобактерій, їстівні рослини, традиційні страви, якість і безпека їжі, опортуністичні інфекції
Дата публікації: 2013
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Особливості мікробної безпеки традиційних страв із рослин [Текст] / М. Р. Мудрик, І. І. Кутчак, В. О. Петров та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород: Говерла, 2013. – Вип. 1(46). – С. 157–161. – Рез. англ. – Бібліогр.: с. 161 (6 назв).
Серія/номер: Медицина;
Короткий огляд (реферат): В роботі наведено результати мікробного обстеження їстівних рослин, які є компонентами традиційних страв населення країн регіону Чорного моря. Охарактеризовано видовий склад і відсоткове співвідношення бактерій, ізольованих із поверхні рослин. Виявлено здатність окремих штамів лакто- і біфідобактерій пригнічувати in vitro ріст штамів умовно-патогенних ентеробактерій Pantoea agglomerans і Providencia rettgeri, що може бути використано для попередження зумовлених ними опортуністичних інфекцій людини. Ключові слова: умовно-патогенні ентеробактерії, штами лакто- і біфідобактерій, їстівні рослини, традиційні страви, якість і безпека їжі, опортуністичні інфекції
Опис: Results of microbial investigation of edible plants surfaces (vegetables, fruits, berries) which are traditionally consumed in the countries of the Black Sea region are presented in this paper. Variety of microbes, isolated from plant surface is characterized. The ability of some bacilli and bifidobacteria strains to inhibit in vitro and in vivo potentially pathogenic enterobacteria Pantoea agglomerans and Providencia rettgeri was shown. The data are useful in protection of human opportunistic infections. Key words: potentially pathogenic enterobacteria, strains of lactobacilli and bifidobacteria, traditional edible plants, food safety, human opportunistic infections
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1587
Розташовується у зібраннях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 1 (46) - 2013

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ОСОБЛИВОСТІ МІКРОБНОЇ БЕЗПЕКИ ТРАДИЦІЙНИХ СТРАВ ІЗ РОСЛИН.pdf523.77 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.