Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1587
Название: Особливості мікробної безпеки традиційних страв із рослин
Другие названия: Particularities of microbial safety of the traditional foods of plant origin
Авторы: Мудрик, М.Р.
Кутчак, Іван Іванович
Петров, Віктор Олександрович
Баті, Вікторія Віталіївна
Маркуш, Наталія Василівна
Левчук, Ольга Богданівна
Бойко, Надія Володимирівна
Ключевые слова: умовно-патогенні ентеробактерії, штами лакто- і біфідобактерій, їстівні рослини, традиційні страви, якість і безпека їжі, опортуністичні інфекції
Дата публикации: 2013
Издательство: Видавництво УжНУ "Говерла"
Библиографическое описание: Особливості мікробної безпеки традиційних страв із рослин [Текст] / М. Р. Мудрик, І. І. Кутчак, В. О. Петров та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Медицина / відп. ред. В.І. Русин. – Ужгород: Говерла, 2013. – Вип. 1(46). – С. 157–161. – Рез. англ. – Бібліогр.: с. 161 (6 назв).
Серия/номер: Медицина;
Краткий осмотр (реферат): В роботі наведено результати мікробного обстеження їстівних рослин, які є компонентами традиційних страв населення країн регіону Чорного моря. Охарактеризовано видовий склад і відсоткове співвідношення бактерій, ізольованих із поверхні рослин. Виявлено здатність окремих штамів лакто- і біфідобактерій пригнічувати in vitro ріст штамів умовно-патогенних ентеробактерій Pantoea agglomerans і Providencia rettgeri, що може бути використано для попередження зумовлених ними опортуністичних інфекцій людини. Ключові слова: умовно-патогенні ентеробактерії, штами лакто- і біфідобактерій, їстівні рослини, традиційні страви, якість і безпека їжі, опортуністичні інфекції
Описание: Results of microbial investigation of edible plants surfaces (vegetables, fruits, berries) which are traditionally consumed in the countries of the Black Sea region are presented in this paper. Variety of microbes, isolated from plant surface is characterized. The ability of some bacilli and bifidobacteria strains to inhibit in vitro and in vivo potentially pathogenic enterobacteria Pantoea agglomerans and Providencia rettgeri was shown. The data are useful in protection of human opportunistic infections. Key words: potentially pathogenic enterobacteria, strains of lactobacilli and bifidobacteria, traditional edible plants, food safety, human opportunistic infections
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/1587
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 1 (46) - 2013

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ОСОБЛИВОСТІ МІКРОБНОЇ БЕЗПЕКИ ТРАДИЦІЙНИХ СТРАВ ІЗ РОСЛИН.pdf523.77 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.