Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18422
Title: Структурно-аналітичне обґрунтування взаємозв'язків і умов забезпечення гармонізованої взаємодії стейкхолдерів регіональної економіки
Other Titles: Structural-Analytical Substantiation of Relationships and Conditions to Ensure a Harmonized Interaction between Stakeholders in the Regional Economy
Authors: Варцаба, Віра Іванівна
Keywords: стейкхолдери регіональної економіки, регіональний менеджмент, типова управлінська пара, взаємозв’язки, умови взаємодії, коефіцієнт трансформації.
Issue Date: 2015
Publisher: Бізнем Інформ
Citation: Варцаба В.І. Структурно-аналітичне обґрунтування взаємозв’язків і умов забезпечення гармонізованої взаємодії стейкхолдерів регіональної економіки / В.І. Варцаба //Бізнес Інформ. – 2015. – №10.
Series/Report no.: № 10;
Abstract: Метою статті є теоретичне обґрунтування необхідності пошуку забезпечення раціональності та гармонійності взаємовідносин регіонального соціуму, що вимагає відповідного структурно-аналітичного обґрунтування і формування мережі необхідних для цього взаємозв’язків і умов взаємодії стейкхолдерів регіональної економіки. Аналітично обґрунтовано, що результати діяльності регіональних суспільних систем (РСС) прямим чином визначаються кількісними та якісними показниками структури взаємодіючих суб’єктів, типами та кількісними значеннями характеристик прямих і зворотних зв’язків між суб’єктами та об’єктами управління в цій системі, а також кількісними та якісними характеристиками ефективності трансформації, обумовленої цією структурою та зв’язками. Визначено, що додатковим регіональним ресурсом можуть і повинні виступати організаційна складова, яка відображається коефіцієнтами зворотних зв’язків у системі, та економічна складова, яка відображається числовими оцінками у вигляді коефіцієнтів ефективної/неефективної трансформації ресурсів підсистемами груп стейкхолдерів РСС. Подальші дослідження слід спрямувати на розробку рекомендацій щодо адаптації отриманих результатів до умов забезпечення гармонізованої взаємодії головних стейкхолдерів регіональних суспільних систем.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18422
ISSN: 2222-4459
2311-116X
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фінансів і банківської справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Структурноаналітичне обґрунтування.pdf603.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.