Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18433
Title: Українська Народна Рада Пряшівщини і спроби вирішення українського питання в післявоєнній Східній Європі
Other Titles: Ukrainian Human Council in Presov in the context of trying to solve the question of ukrainian in after War period in Easten Europe
Authors: Гайдош, Мар'ян
Роман, Світлана
Keywords: Українська Народна Рада Пряшівщини, Східна Європа
Issue Date: 2006
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Українська Народна Рада Пряшівщини і спроби вирішення українського питання в післявоєнній Східній Європі [Текст] / М. Гайдош, С. Роман // Carpatica - Карпатика / ред. кол.: М.М. Вегеш, С.В. Віднянський, Д.Д. Данилюк та ін.; відповід. за вип.: В.І. Фенич, Т.С. Сергієнко. – Ужгород : Говерла, 2006. – №Вип. 35 : Європейські цінності та конфесійно-національна ідентичність населення Українських Карпат. – С. 293-298. – Бібліогр.: с.298 (6 назв). – Рез. англ.
Abstract: Українське питання в східноєвропейських державах наприкінці та в перші роки після завершення Другої світової війни мало непростий і багатогранний характер. Воно стосувалося, зокрема, і становища України в радянській імперії та на міжнародній арені в післявоєнні роки, тим більше, як однієї з держав-засновниць Організації Об'єднаних Націй (1945 р.). Разом з тим, воно включало і складний комплекс питань щодо приналежності великих груп українців, які мешкали в зарубіжних державах "радянського блоку".
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18433
Appears in Collections:Карпатика. Випуск 35 2006

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
УКРАЇНСЬКА НАРОДНА РАДА ПРЯШІВЩИНИ.pdf4.28 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.