Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18565
Назва: Класифікація кераміки Верхнього Потисся пізньоримського часу
Інші назви: Classification of Ceramics of Upper Tisza Region of the Late-Roman Period
Автори: Мойжес, Володимир Валерійович
Ключові слова: Верхнє Потисся, пізньоримський час, кераміка, ліпний посуд, кружальний посуд, технологія виготовлення, гончарні печі, штампи
Дата публікації: 2010
Видавництво: Видавництво УжНУ "Говерла"
Бібліографічний опис: Класифікація кераміки Верхнього Потисся пізньоримського часу [Текст] / В. В. Мойжес // Карпатика / редкол.: М.М. Вегеш, Д.Д. Данилюк, В.Є. Задорожний та ін.; відповід. ред. В.Г. Котигорошко. – Ужгород : Вид-во УжНУ "Говерла", 2010. – №Вип. 39 : Старожитності Карпатського ареалу. – С. 115–149. – Бібліо.: с.129-133. – Рез. англ., рос., укр.
Короткий огляд (реферат): В результаті аналізу керамічного матеріалу пам'яток Верхнього Потисся пізньоримського часу проведена класифікація посуду. У виготовленні ліпної кераміки підгрупи А відмічається збереження традицій попередніх фракійських культур. Зменшення асортименту ліпного посуду пов'язано з повсюдним запровадженням гончарства. Про це свідчать сільські майстерні, а також виробничі керамічні райони Міц і Медієшул Ауріт. Вони забезпечували високоякісним посудом не тільки потреби населення регіону, а і суміжні області.
Classification of dishes in the result of analysis of ceramic material of the clue monuments of the Upper Tisza region was led. Preventing of traditions of the preceding Thracian cultures is admitted in production of ceramics of group A. Decreasing of assortment of hand-made dishes is connected with everywhere whidespreading of pottery.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18565
Розташовується у зібраннях:Карпатика. Випуск 39 2010

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
КЛАСИФІКАЦІЯ КЕРАМІКИ ВЕРХНЬОГО ПОТИССЯ.pdf16.16 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.