Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18959
Title: Сучасне банківництво: теорія і практика
Authors: Варцаба, Віра Іванівна
Заславська, Ольга Ігорівна
Keywords: банк, банківська система, Національний банк України
Issue Date: Jan-2018
Publisher: Говерла
Citation: Варцаба В. І., Заславська О. І. Сучасне банківництво : теорія і практика : навч. посібник. — Ужгород : Говерла, 2018. — 364 с.
Abstract: У навчальному посібнику розкрито сутність банківської системи та особливості її функціонування в умовах ринкових відносин. Досліджено історичні етапи становлення та розвитку банківської системи України. Розглянуто напрями діяльності та організаційну структуру центральних банків. Викладено теоретичні та практичні основи діяльності комерційних банків: формування банківських ресурсів; організацію грошового обороту в банках; кредитну діяльність банків; операції банків в іноземній валюті; діяльність банків на ринку цінних паперів; нетрадиційні банківські операції та послуги. Приділено увагу питанням регулювання банківської діяльності у контексті забезпечення фінансової стійкості банків та стабільного розвитку банківської системи. Розглянуто сучасні інформаційні технології та інноваційні послуги комерційних банків, а також зарубіжний досвід ведення банківської діяльності. Посібник містить базовий лекційний матеріал та навчально-методичне забезпечення до кожної теми, яке включає такі складові: плани семінарських занять; тестові завдання; розв’язки типових задач; завдання для самостійної роботи студентів; перелік питань для підсумкового контролю знань; порядок і критерії оцінювання знань студентів; глосарій та перелік рекомендованої літератури. У додатках наведено зразки документів, які використовуються у сучасній банківській практиці. Навчальний посібник призначений для студентів, аспірантів та викладачів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для економістів, банкірів та клієнтів банківських установ.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (Протокол № 15 від 21.12.2017 року)
Type: Text
Publication type: Навчальний посібник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/18959
ISBN: 978-617-7333-52-3
Appears in Collections:Навчально - методичні видання кафедри фінансів і банківської справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
посібник.pdf8.99 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.