Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19623
Title: Адвокатура як невід’ємний інститут громадянського суспільства на сучасному етапі становлення правової держави в Україні
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, адвокат, адвокатура, громадянське суспільство, правозахисний інститут; право на професійну правничу (правову) допомогу.
Issue Date: 2016
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Заборовський В.В. Адвокатура як невід’ємний інститут громадянського суспільства на сучасному етапі становлення правової держави в Україні / В.В. Заборовський // Конституційно-правові академічні студії. – 2016. – № 2. – С. 49-58. (стаття, фахове видання).
Abstract: У статті досліджується місце і роль адвокатури в сучасній правовій системі України. Вказується на те, що Конституція України приділяє адвокатурі важливу роль, перетворюючи її на ключову правозахисну інституцію, закріплюючи за нею функції щодо надання професійної правничої (правової) допомоги не тільки певним, конкретним особам, а й суспільству взагалі. Робиться висновок про те, що адвокатура є незалежним та невід’ємним інститутом громадянського суспільство, але вона жодним чином не повинна розглядатися в якості громадської організації.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19623
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Заборовський Адвокатура як невідємний інститут.pdf249.74 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.