Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19718
Назва: Зміни структурної організації тканин і органів внаслідок ожиріння.
Автори: Гарапко, Тетяна Василівна
Ключові слова: ожиріння, експеримент, міокард, тимус, селезінка
Дата публікації: 2017
Видавництво: Науковий вісник Ужгородського університету, серія «Медицина».
Бібліографічний опис: Зміни структурної організації тканин і органів внаслідок ожиріння. Науковий вісник Ужгородського університету, серія «Медицина». – 2017. – Вип. 2 (56). – С. 137–140.
Серія/номер: Вип. 2 (56).;
Короткий огляд (реферат): В статті проаналізована сучасна наукова література щодо структурних змін в органах і тканинах при ожирінні, а також при його корекції. Ожиріння належить до найпоширеніших метаболічних захворювань у світі, яке зростає зі швидкістю епідемії. Зі зростанням індексу маси тіла пацієнта зростає систолічний артеріальний тиск, діастолічний артеріальний тиск, частота серцевих скорочень. У паренхімі тимуса тварин при експериментальному ожирінні виявлено збільшення кількості лімфоцитів, повнокрів’я судин, набряк паренхіми. В селезінці щурів зменшується об’ємна частка білої пульпи, кількість клітин в ній також зменшується, маса селезінки збільшується.
Тип: Text
Тип публікації: Стаття
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19718
ISSN: 2415-8127
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри анатомії людини та гістології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Медицина_56.pdf13.94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.