Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19813
Title: Функція забезпечення економічної безпеки в стратегіях, програмах та прогнозах розвитку регіонів
Other Titles: Function of Ensuring Economic Security in Strategies, Programs and Forecasts for the Development of Regions
Authors: Єгорова, Ольга Олександрівна
Keywords: економіка,, економічна безпека, економіна безпека держави, економічна безпека регіону, стратегія, програма
Issue Date: 2017
Publisher: ТОВ «РІК-У»
Citation: Єгорова О. О. Функція забезпечення економічної безпеки в стратегіях, програмах та прогнозах розвитку регіонів // Економіка та економічна безпека держави. Теорія та практика : Монографічний навчальний посібник / С. Давиденко, О. Єгорова, В.  Приходько, П. Матішак, Я. Голоніч, П. Копінец, М. Мачкінова, М. Доб роволска та ін. – Ужгород: РІК-У, 2017. – С. 132-139. – (Серія «Кафедральна бібліотека. Міжнародні економічні відносини». Випуск 4)
Abstract: Система стратегічних документів забезпечення економічної безпеки та розвитку держави і її регіонів розроблена без логічної послідовності та сутнісної підпорядкованості всіх її елементів різних рівнів, оскільки відповідне не передбачено безпосрердньо нормативно-правовими засадами їх розроблення. В результаті цього, взаємоузгодженість її елементів є фрагментарною. Це свідчить, що основні суб’єкти стратегічного планування та прогнозування розвитку регіонів України не в повній мірі реалізують функцію забезпечення економічної безпеки держави. Для того, щоб стратегічне планування регіонального розвитку було системним і керованим необхідно, щоб система документів стратегічного планування була цілісною і спиралася на однакові або пов’язані між собою певними формулами індикатори, за яким б можна було здійснювати моніторинг застосування кожного інструменту державної та регіональної політики та визначати вплив на економічну безпеку держави.
Description: Монографічний навчальний посібник містить монографію та навчальний посібник-практикум з актуальних проблем теорії та практики економіки та економічної базпеки. У монографії в логічній послідовності «теоретичні основи – практика– власні оцінки – дискусійні питання» розглянуто управлінський, інституційний, регіональний та інвестиційний аспекти економічної безпеки держави. У додатках наведені інформаційно-статистичні матеріали. У навчальному посібнику-практикумі подані тематики та плани лекцій та семінарських занять, завдання та контрольні запитання та інші матеріали, які дають можливість cамостійного освоєння дисципліни «Економіка та економічна безпека». Для політиків, державних службовців, науковців, фахівців з питань економічної безпеки, а також аспірантів, викладачів та студентів спеціальностей економіка, державне управління та міжнародні економічні відносини та усіх зацікавлених проблематикою економічної безпеки держави.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/19813
ISBN: 978-617-7404-58-2
Appears in Collections:Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Економіка та економічна безпека держави.pdf19.19 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.