Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20135
Title: Особливості визначення фінансової стійкості на прикладі підприємств фармацевтичної промисловості
Authors: Вепренцова, К.А.
Keywords: фінансова стійкість, методики оцінки, фармацевтична промисловість, факторний взаємозв’язок, банкрутство, моніторинг
Issue Date: 2018
Publisher: Видавництво УжНУ "Говерла"
Citation: Особливості визначення фінансової стійкості на прикладі підприємств фармацевтичної промисловості [Текст] / К. А. Вепренцова // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; зб. наукових праць / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), В.І. Ярема , Н.Н.Пойда-Носик та інші. – Ужгород : Говерла, 2018. – Вип.1(51). – С. 176-181. – бібліогр.: с.180-181(16 назв). – Р.: англ.
Abstract: Фармацевтична промисловість – найдинамічніше зростаюча галузь у світі, яка є лідером серед інших високотехнологічних галузей за показником створення валової доданої вартості на одну зайняту особу. Український фармринок перебуває у конкурентній напруженості, тому проблема забезпечення фінансової стійкості для підприємств фармацевтичної галузі постає особливо гостро. В статті запропоновано визначення поняття «фінансова стійкість» та складено матрицю факторного взаємозв’язку зовнішнього і внутрішнього середовищ та фінансової стійкості, розглянуто проблему забезпечення і аналізу існуючих методик оцінки фінансової стійкості підприємств, зокрема фармацевтичних. Виявлено, що в динамічному середовищі існуючих підходів для оцінки фінансової стійкості недостатньо і виникає необхідність розробки системи ефективного реагування.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20135
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (51) - 2018



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.