Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20757
Title: | Резервний капітал: економіко-правове забезпечення формування і використання |
Authors: | Савчук, Т.В. Негрич, І.М. Побігун, С.А. |
Keywords: | власний капітал, резервний капітал, відрахування на поповнення, використання, мінімальний розмір |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Citation: | Резервний капітал: економіко-правове забезпечення формування і використування [Текст] / Т. В. Савчук, І. М. Негрич, С. А. Побігун // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; зб. наукових праць / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), В.І. Ярема , Н.Н.Пойда-Носик та інші. – Ужгород : Говерла, 2018. – Вип.1(51). – С. 436-441. : бібліогр.:. – Рез.: англ. |
Abstract: | В статті розглянуто економічний зміст, а також порядок формування резервного капіталу з урахуванням вимог чинного нормативно-правового забезпечення. Огрунтовано необхідність і переваги наявності резервного капіталу для підприємства. Доведена відмінність резервного капіталу від інших видів резервів, з якими часто прирівнюється, а саме резерву сумнівних боргів і резервів на відпустки, гарантійні витрати тощо. Проаналізовано дозволені чинним законодавством напрямки використання резервного капіталу. Одержані результати підтверджують, що створення резервного капіталу дозволяє підприємству покращити структуру власного капіталу, кредитоспроможність і фінансовий стан загалом. Ключові слова: власний капітал, резервний капітал, відрахування на поповнення, використання, мінімальний розмір |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20757 |
Appears in Collections: | Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 1 (51) - 2018 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
РЕЗЕРВНИЙ КАПІТАЛ ЕКОНОМІКО-ПРАВОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФОРМУВАННЯ І ВИКОРИСТАННЯ.pdf | 518.87 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.