Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20921
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вигівська, Ірина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Макарович, Вікторія Костянтинівна | - |
dc.contributor.author | Сіра, Евеліна Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2018-10-14T13:52:57Z | - |
dc.date.available | 2018-10-14T13:52:57Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | Вигівська І.М., Макарович В.К., Сіра Е.О. Особливості формування облікової політики кейтерингової компанії / І.М. Вигівська, В.К. Макарович, Е.О. Сіра // Проблеми теорії та методології бухгалтерського обліку, контролю і аналізу: міжнар. зб. наук. пр. – Випуск 1 (39). – Житомир: ЖДТУ, 2018. – С. 9-12. | uk |
dc.identifier.issn | 19994-1749 | - |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/20921 | - |
dc.description.abstract | Ресторанний бізнес в Україні розвивається достатньо динамічно. Сьогодні послуги виїзного обслуговування вже стали невід’ємною частиною організації будь-якого ділового процесу. Недостатній рівень теоретичних та практичних напрацювань вітчизняних вчених у питаннях кейтерингу актуалізують дослідження організації їх облікового процесу. Розглянуто одну із новітніх для українського ресторанного ринку послуг – кейтеринг. Визначено, що кейтеринг є сервісною діяльністю сфери ресторанного бізнесу, метою якого є задоволення суспільних та індивідуальних потреб населення. При цьому основною особливістю кейтерингу є обслуговування за межами приміщень закладів ресторанного господарства, у місцях, обраних замовниками кейтерингових послуг. Виділено два напрямки кейтерингу: корпоративне обслуговування та індивідуальне обслуговування, що впливають на організацію облікових процесів. Викладено авторську позицію щодо виокремлення окремих положень облікової політики кейтерингової компанії, в якій необхідно передбачити специфіку обліку товарних запасів і тари, їх переоцінки, товарних втрат, знижок та програм лояльності, ціноутворення, склад прямих та непрямих витрат, особливості їх розподілу, методи обліку витрат та калькулювання, тощо . | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | ЖДТУ | uk |
dc.subject | фінансовий облік | uk |
dc.subject | кейтеринг; ресторанний бізнес; облік; організація; облікова політика; калькулювання. | uk |
dc.title | ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ОБЛІКОВОЇ ПОЛІТИКИ КЕЙТЕРИНГОВОЇ КОМПАНІЇ | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.pubType | Стаття | uk |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри обліку і аудиту |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
129640-277727-1-PB.pdf | 499.33 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.