Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21377
Title: Сучасні тенденції функціонування та розвитку підприємств молочної та м'ясної промисловості України в умовах нестійкого бізнес-середовища
Other Titles: Modern trends of the functioning and development of the dairy and meat Ukraine enterprises in the conditions of non-stable business environment
Authors: Пономарьова, Ю. I.
Keywords: розвиток, підприємства молочної та м’ясної промисловості, нестійке бізнес-середовище, синергетичний ефект, тенденція, обсяги виробництва, доходність
Issue Date: 2017
Publisher: Видавничий дім "Гельветика"
Citation: Сучасні тенденції функціонування та розвитку підприємств молочної та м’ясної промисловості України в умовах нестійкого бізнес-середовища [Текст] / Ю. І. Пономарьова // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М.М. Палінчак. – Ужгород : Гельветика, 2017. – Вип. 15№Ч.2. – С. 90–95. – Бібліогр.: с.94–95 (21 назва). – Рез. рос., англ.
Abstract: Стаття присвячена систематизації та дослідженню сучасних тенденцій функціонування та розвитку під- приємств молочної та м’ясної промисловості України в умовах нестійкого бізнес-середовища. Розроблено та запро- поновано методологію розрахунку індексу синергетичного ефекту розвитку підприємств молочної або м’ясної про- мисловості в умовах нестійкої економіки України, яка розширює методологічне забезпечення дослідження проблеми. Використання представленої методології дає змогу провести загальну оцінку стану розвитку підприємств цих галузей з урахуванням нинішніх аспектів їх функціонування.
Статья посвящена систематизации и исследованию современных тенденций функционирования и раз- вития предприятий молочной и мясной промышленности Украины в условиях неустойчивой бизнес-среды. Разработа- на и предложена методология расчета индекса синергетического эффекта развития предприятий молочной или мясной промышленности в условиях неустойчивой экономики Украины, которая расширяет методологическое обеспечение исследования проблемы. Использование представленной методологии позволяет провести общую оценку состояния развития предприятий этих отраслей с учетом нынешних аспектов их функционирования. Ключевые слова: развитие, предприятия молочной и мясной промышленности, неустойчивая бизнес-среда, синер- гетический эффект, тенденция, объемы производства, доходность.
The article is aimed to systematize and research the modern tendencies of functioning and development the dairy and meat enterprises of Ukraine in the conditions of unsteady business-environment. It was developed and offered a methodology of calculation the index of sinergistical effect of dairy or meat enterprises in the conditions of unsteady economy of Ukraine, that extends the methodological providing the research of problem. The use of the presented methodology allows to conduct the general estimation of development of these industries enterprises status taking into account the present aspects of their functioning. Key words: development, enterprises of dairy and meat industry, unstable business environment, sinergistical effect, trend, production volumes, profitability.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/21377
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 15 Частина 2 - 2017

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА РОЗВИТКУ.pdf372.06 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.