Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22300
Title: Стан та тенденції біржової торгівлі цінними паперами на фондовому ринку України
Authors: Резнік, Н. П.
Keywords: криза розвитку, життєвий цикл, модель організаційного розвитку, економічна система
Issue Date: 2017
Publisher: Вид-во УжНУ "Говерла"
Citation: Резнік, Н. П. Стан та тенденції біржової торгівлі цінними паперами на фондовому ринку України [Текст] / Н. П. Резнік, М. А. Назаренко // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М.М. Палінчак. – Ужгород : Гельветика, 2017. – Вип. 16№Ч.2. – С. 80-84. – бібліогр.:с.84( 5 назв).
Abstract: У статті розглянуто науково-методичні підходи до визначення кризи розвитку як закономірного складникажиттєвого циклу економічних систем, приділено увагу теоретичним аспектам визначення її ролі у життєвому циклі організації. Автори за результатами проведеного аналізу дійшли висновку, що послідовність етапів життєвого циклу підприємства не є незворотним процесом, на будь-якому етапі життєвого циклу підприємство може припинити свою діяльність, перейти до наступного етапу, подовжити перебування на поточному етапі розвитку або перейти до попереднього етапу. Припинення діяльності підприємства на будь-якому з етапів його життєвого циклу означає, що підприємство не змогло подолати проблеми та кризи, що притаманні його поточному стану. Продовження перебування підприємства на певному етапі свідчить про високий рівень пристосованості підприємства до умов функціонування цього етапу; розуміння проблем, певною міроюготовність до їх вирішення. Перехід до попереднього етапу розвитку означає, що у керівництва та власників підприємства єчітке розуміння поточної позиції підприємства та проблем у його функціонуванні, готовність до змін та їх здійснення.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22300
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 16 Частина 2 - 2017



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.