Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22493
Title: Розвиток інститутів публічної та політичної відповідальності як фактор соціокультурної інтеграції України з ЄС
Authors: Черленяк, Іван Іванович
Keywords: публічне управління, соціальна та політична відповідальність, парламентська модель, владно-організаційні структурні рівні
Issue Date: 2016
Publisher: Вид-во УжНУ "Говерла"
Citation: Черленяк, І. Розвиток інститутів публічної та політичної відповідальності як фактор соціокультурної інтеграції України з ЄС [Текст] / І. Черленяк // Геополітика України: історія і сучасність : зб. наук. пр. / ред. кол.: І.В.Артьомов (голова) та ін. – Ужгород : ДВНЗ "УжНУ", 2016. – №Вип.2 (17). – С. 41-64. – Бібліогр.: с. 63-64 (8 назв).
Abstract: У статті аналізуються умови розвитку інститутів публічної та політичної відповідальності як необхідної умови існування демократичної держави. Розглянута «парламентська» модель формування змісту владних, політичних, управлінських, адміністративних функцій відповідно до типу «організації влади» держави. Доведено, що перетворення формальної відповідальності політичних та державних інституцій на фактичну може настати лише при наявності відповідних суспільних організаційних структур. Підкреслено тісний зв'язок між проблемою оптимального розподілу політичних та управлінських повноважень та проблемою структури та якості політичної системи держави.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22493
Appears in Collections:Геополітика України: історія і сучасність. Вип. 2(17) 2016



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.