Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22782
Title: Підвищення безпеки оцінювання експертних знань
Authors: Лях, Ігор Михайлович
Штулер, І. Ю.
Keywords: інформація, безпека, інновації, інноваційний, розвиток, потенціал, державне, регулювання, оцінювання, ефективність
Issue Date: 2018
Publisher: Вісник Донецького державного університету управління. Серія «Економіка»
Citation: Лях І.М., Штулер І. Ю. Підвищення безпеки оцінювання експертних знань // Вісник Донецького державного університету управління. Серія «Економіка»
Series/Report no.: 2(79);
Abstract: У статті здійснено інформаційне моделювання підвищення безпеки оцінювання експертних знань на основі дворівневої математичної моделі. Визначено зміст формулювання задачі оцінювання обʼєкту дослідження. Розкрито загальний алгоритм підвищення безпеки оцінювання експертних знань. Визначено, що запропонована технологія, на основі експертної оцінки за окремими обраними показниками, виводить агреговану оцінку та її лінгвістичне трактування рівня безпеки експертних знань для прийняття подальших рішень.
Description: The article the information modeling of increase of safety of expert knowledge evaluation is carried out on the basis of a two-level mathematical model. The content of the formulation of the task of evaluation of the research object is determined. The general algorithm of improving the safety of expert knowledge evaluation is revealed. It is determined that the proposed technology, on the basis of an expert evaluation of selected selected indicators, displays the aggregated assessment and its linguistic interpretation of the level of expert knowledge security for making further decisions.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/22782
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри інформатики та фізико-математичних дисциплін

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2(79)2018.pdf5.83 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.