Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2289
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorКордон, Т.І.-
dc.date.accessioned2015-05-22T11:27:05Z-
dc.date.available2015-05-22T11:27:05Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationКордон, Т. І. Харчова алергія : етіологічні фактори, проблеми діагностики та роль у формуванні захворювань органів шлунково-кишкового тракту [Текст] / Т. І. Кордон // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І.Комендар. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 33. – С. 163–167. – Бібліогр.: с. 166–167 (17 назв).uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2289-
dc.descriptionA paper summarizes literature dates on an etiology, mechanisms of formation and methods of diagnosis of food allergy and food nonperception. In an experimental section describes results of investigations by methods immunoenzyme’s analysis of total immunoglobulin E and allergenspecific IgE concentrations for patients with diseases of the gastrointestinal tract. Twice higher concentration of total IgE detected in 26% of the patients. It’s indicating to a development in atopic reactions for individuals. For a vast majority of the patients (80%) was revealed a sensibilization to food allergens. For 11% of those detected the polisensibilization to majority of the allergens. A spectrum of the food allergens was identified for each patient individually. This enables to take an eliminated diet. Keywords: food allergy, food nonperception, sensibilization.uk
dc.description.abstractВ роботі узагальнено дані літератури щодо етіології, механізмів формування та методів діагности харчової алергії та неприйняття їжі. В експериментальній частині наведено результати досліджень методом імуноферментного аналізу концентрації загального імуноглобуліну E та алергенспецифічних IgE у осіб з захворюваннями органів шлунково-кишкового тракту. У 26% обстежених пацієнтів виявили підвищу вдвічі концентрацію загального IgE, що свідчить про розвиток у даної осіб атопічних реакцій. У переважної більшості пацієнтів (80%) виявили сенсибілізацію до харчових алергенів, у 11% осіб виявили полісенсибілізацію до переважної більшості палітри алергенів. Визначено спектр харчових алергенів індивідуально для кожного пацієнта, що дозволить застосувати елімінаційну дієту. Ключові слова: харчова алергія, харчова несприйнятливість, сенсибілізація.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherВидавництво УжНУ "Говерла"uk
dc.relation.ispartofseriesБіологія;-
dc.subjectхарчова алергіяuk
dc.subjectхарчова несприйнятливістьuk
dc.subjectсенсибілізаціяuk
dc.titleХарчова алергія: етіологічні фактори, проблеми діагностики та роль у формуванні захворювань органів шлунково-кишкового трактуuk
dc.title.alternativeFood allergies: etiological factors, problems of diagnosis and role in the formation of diseases of the gastrointestinal tractuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:2012 / Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 33



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.