Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2291
Назва: | Фізико-хімічні властивості протеолітичного комплексу Bacillus sрp |
Інші назви: | Physico-chemical properties of proteolytic complex of Bacillus sрp |
Автори: | Ястребова, О.В. Коробкова, К.С. |
Ключові слова: | Bacillus sрp., позаклітинний протеолітичний комплекс, казеїнолітична, фібринолітична та гемоглобінолітична активності |
Дата публікації: | 2012 |
Видавництво: | Видавництво УжНУ "Говерла" |
Бібліографічний опис: | Ястребова, О. В. Фізико-хімічні властивості протеолітичного комплексу Bacillus spp [Текст] / О. В. Ястребова, К. С. Коробкова // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Біологія / гол. ред. В.І.Комендар. – Ужгород : Видавництво УжНУ "Говерла", 2012. – Вип. 33. – C. 174–178. – Бібліогр.: с. 178 (9 назв). |
Серія/номер: | Біологія; |
Короткий огляд (реферат): | Отримано комплексний препарат екзопротеаз Bacillus sрp. з культуральної рідини продуцента фракціонуванням сульфатом амонію та вивчено його властивості (вплив рН та температури). Встановлено, що протеолітичний комплекс Bacillus spp. представлений переважно кислими протеазами, які гідролізують ряд білкових субстратів: казеїн, гемоглобін та фібрин, для прояву активності потрібні іони металів. Ключові слова: Bacillus sрp., позаклітинний протеолітичний комплекс, казеїнолітична, фібринолітична та гемоглобінолітична активності. |
Опис: | Complex enzymatyc preparation of exoproteases of Bacillus spp. was obtained from cultural liquid of producer by fractionation with ammonium sulfate and its properties were studied (effect of pH and temperature to enzymes activity). It has been established that the proteolytic complex of Bacillus spр. Is presented by acid proteases, which hydrolise a number of protein substrates: casein, hemoglobin and fibrin. For the manifestation of their activyty requires metal ions. Key words: Bacillus sрp., extracellular proteolytic complex, casein, hemoglobin and fibrin activity. |
Тип: | Text |
Тип публікації: | Стаття |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/2291 |
Розташовується у зібраннях: | Науковий вісник УжНУ Серія: Біологія. Випуск 33 - 2012 |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
ФІЗИКО-ХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ПРОТЕОЛІТИЧНОГО КОМПЛЕКСУ BACILLUS.pdf | 356.06 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.