Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23290
Title: Мовне вираження ґендеру в працях А. Волошина «Методическая грамматика угро-русского литературнаго языка для народныхъ школъ. Часть І-ая. Матеріалъ ІІ-го класса народной школы» (1901) та «Методична граматика карпато-руського языка для низших клас народных школ» (1923)
Authors: Чаварга, Анна Петрівна
Keywords: ґендер, історичне Закарпаття, граматика, А. Волошин, греко-католицьке духовенство
Issue Date: Jan-2019
Citation: Чаварга А. П. Мовне вираження ґендеру в працях А. Волошина «Методическая грамматика угро-русского литературнаго языка для народныхъ школъ. Часть І ая. Матеріалъ ІІ-го класса народной школы» (1901) та «Методична граматика карпато-руського языка для низших клас народных школ» (1923). Закарпатські філологічні студії. Ужгород, 2018. Вип. 5. Т. 2. С.23-29.
Abstract: У статті розглядається мовне вираження ґендеру в працях А. Волошина «Методическая грамматика угро-русского литературнаго языка для народныхъ школъ. Часть І-ая. Матеріалъ ІІ-го класса народной школы» (1901) та «Методична граматика карпато-руського языка для низших клас народных школ» (1923). Автор вказує, які чоловічі та жіночі імена є в аналізованих граматиках, а також виділяє лексико-семантичні групи назв на позначення осіб чоловічої та жіночої статі.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23290
ISSN: 2524-0390
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чаварга_ст..pdf273.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.