Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23479
Title: Сучасні технології здоров'язбереження
Authors: Мелега, Ксенія Петрівна
Keywords: здоров'я, здоров'язбереження, здорове харчування, фізична активність, профілактика неінфекційних захворювань, здоровий спосіб життя, активне довголіття
Issue Date: Dec-2018
Publisher: Говерла
Citation: Мелега К. П. Сучасні технології здоров'язбереження: навчальний посібник / К. П. Мелега. – Ужгород : Говерла, 2018. – 200 с.
Abstract: Навчальний посібник призначений для магістрів галузі «Охорона здоров’я», спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія». Структура і зміст навчального посібника адаптовані до вимог навчальної програми з дисципліни «Сучасні технології здоров’язбереження». У посібнику систематизовано сучасні підходи до розуміння сутності здоров’я як цілісного багатовимірного динамічного стану, охарактеризовано фактори ризику для здоров’я, пов’язані з особливостями способу життя сучасної людини, окреслено шляхи практичного здоров’язбереження з урахуванням рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я та новітніх наукових даних. Найбільша увага приділена висвітленню питань здорового харчування, фізичної активності, психічного здоров’я, здорового старіння і довголіття, охарактеризовані методи різних оздоровчих технологій. У окремому розділі відображена загальна характеристика та методи профілактики поширених неінфекційних захворювань сучасності, що базуються на усуненні факторів ризику та модифікації окремих складових способу життя. У додатках наведені матеріали, які мають практичне значення (тести, табличні дані, методики для оцінки ). Навчальне видання може бути корисним для всіх студентів та викладачів у галузі «Охорона здоров’я», учителів шкіл з предмету «Основи здоров’я» та широкого кола читачів, які цікавляться проблемами здоров’язбереження.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою ДВНЗ «УжНУ» (протокол №11 від 19 листопада 2018 р.)
Type: Text
Publication type: Навчальний посібник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23479
ISBN: 978-617-7333-73-8
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри основ медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Навч_посібн._МелегаК.П._2018.pdf3.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.