Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23577
Title: АНАЛІЗ ВПЛИВУ БЮДЖЕТНОЇ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ НА ФОРМУВАННЯ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ В УКРАЇНІ
Other Titles: ANALYSIS OF THE IMPACT OF FISCAL DECENTRALIZATION ON THE FORMATION OF LOCAL BUDGETS IN UKRAINE
Authors: Варцаба, Віра Іванівна
Мулеса, Еліна Валеріївна
Keywords: бюджетна децентралізація, місцеві бюджети, загальний фонд місцевих бюджетів, власні доходи місцевих бюджетів, місцеві податки та збори, самодостатні територіальні громади.
Issue Date: 29-Jan-2018
Publisher: Міжнародний науковий журнал «Інтернаука».
Citation: Варцаба В.І., Мулеса Е.В. Аналіз впливу бюджетної децентралізації на формування місцевих бюджетів в Україні / Міжнародний науковий журнал «Інтернаука». Серія: «Економічні науки». – 2018. – № 2 (10). – С. 26–31.
Series/Report no.: ;2(10)
Abstract: У статті досліджено вплив децентралізаційних процесів на зміни в формуванні місцевих бюджетів в Україні за період 2013–2017 рр. Проведено аналіз динаміки частки місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України, а також фактичних надходжень загального фонду місцевих бюджетів України в динаміці та за структурою. Виявлено, що кроки Уряду, спрямовані на фінансову децентралізацію, зумовили значні темпи зростання власних доходів місцевих бюджетів. Доведено, що переконливим фактором, що свідчить про ефективність впровадження фінансової децентралізації, є зниження частки дотаційності місцевих бюджетів та зменшення загальної кількості наданих казначейських позик, що демонструє значне посилення платоспроможності місцевих бюджетів з часу прийняття реформи місцевого самоврядування. Виявлено основні проблеми та ризики пов’язані з децентралізацією бюджетної системи України.У статті досліджено вплив децентралізаційних процесів на зміни в формуванні місцевих бюджетів в Україні за період 2013–2017 рр. Проведено аналіз динаміки частки місцевих бюджетів у зведеному бюджеті України, а також фактичних надходжень загального фонду місцевих бюджетів України в динаміці та за структурою. Виявлено, що кроки Уряду, спрямовані на фінансову децентралізацію, зумовили значні темпи зростання власних доходів місцевих бюджетів. Доведено, що переконливим фактором, що свідчить про ефективність впровадження фінансової децентралізації, є зниження частки дотаційності місцевих бюджетів та зменшення загальної кількості наданих казначейських позик, що демонструє значне посилення платоспроможності місцевих бюджетів з часу прийняття реформи місцевого самоврядування. Виявлено основні проблеми та ризики пов’язані з децентралізацією бюджетної системи України.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23577
ISSN: 2520-2294
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фінансів і банківської справи



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.