Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23959
Title: Кримінологічна характеристика, детермінація та запобігання умисним вбивствам та умисним тяжким тілесним ушкодженням, що вчиняються особами похилого віку
Authors: Самойлова, Олена Михайлівна
Keywords: умисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, кримінологічна характеристика, особа злочинця похилого віку, детермінанти тяжких насильницьких злочинів проти життя та здоров'я особи, запобігання злочинності.
Issue Date: 2018
Citation: Самойлова О.М. Кримінологічна характеристика, детермінація та запобігання умисним вбивствам та умисним тяжким тілесним ушкодженням, що вчиняються особами похилого віку: дис. ... канд. юрид. наук: 12.00.08. – Харків, 2018. – 233 с.
Abstract: Дослідження присвячене кримінологічному аналізу умисних вбивств та умисних тяжких тілесних ушкоджень, вчинюваних особами похилого віку, та розробці перспективних напрямів запобігання останнім. Здійснено вивчення основних кількісно-якісних показників цих злочинів, висвітлено соціально-демографічні, кримінально-правові та морально-психологічні риси особи злочинця і потерпілого. Залежно від характеру поведінки потерпілих запропоновано їх класифікацію. З'ясовано детермінанти, а також роль віктимологічного аспекту в механізмі детермінації таких злочинів, запропоновано комплекс заходів запобігання їм на загальносоціальному, спеціально-кримінологічному та віктимологічному рівнях.
Type: Text
Publication type: Дисертація
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/23959
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри кримінального права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Самойлова О.М. ДИСЕРТАЦІЯ.PDF3.12 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.