Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25303
Title: Розвиток екологічного туризму на територіях природно-заповідного фонду Закарпатської області
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Дубіс, Л.Ф.
Keywords: природні ресурси, природні атракції, природоохоронні-території
Issue Date: 2018
Publisher: Видавництво "Говерла"
Citation: Габчак Н.Ф., Дубіс Л.Ф. Розвиток екологічного туризму на територіях природно-заповідного фонду Закарпатської області // Екологічний туризм на природоохоронних територіях Закарпатської області - Монографія. - Видавництво "Говерла" УжНУ, 2018. .
Abstract: З кожним роком значення туристичної індустрії постійно зростає, а відповідно і навантаження на навколишнє середовище. Екологічний туризм з його величезними рекреаційними і пізнавальними можливостями покликаний сформувати суспільну свідомість щодо охорони та раціонального використання природних багатств, донести до людей нагальність і важливість питань захисту навколишнього середовища. Попередній досвід та сучасна практика туристичного використання українських природоохоронних територій свідчить, що ще в недостатній мірі використовується їх потенціал для внутрішнього і міжнародного туризму, обмеженим залишається спектр пропозицій та слабо впроваджуються форми зрівноваженого туризму. Саме це коло наукових матеріалів аналізується в даній монографії.
Description: Монографія присвячена питанням методології виявлення територій, придатних для оголошення об’єктами природно-заповідного фонду (ПЗФ). Автори аналізують існуюче законодавство України, міжнародні багатосторонні угоди та директиви Європейського Союзу у цій сфері. На основі такого аналізу в даній праці формується перелік вимог, необхідних для виявлення територій, придатних до оголошення об’єктами ПЗФ, перелік мінімальних вимог відповідних міжнародних інструментів, яким повинна відповідати національна правова база.
Type: Image
Publication type: Розділ монографії
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25303
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
розділ 3 до монографіі.doc74 MBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.