Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25378
Title: Підстави створення сім'ї за сімейним законодавством України: спірні питання
Authors: Ревуцька, Ірина Емілівна
Keywords: сімейне право, сім’я, член сім’ї, шлюб, споріднення, усиновлення, зареєстроване партнерство, підстави створення сім’ї.
Issue Date: 2017
Citation: Ревуцька І.Е. Підстави створення сім'ї за сімейним законодавством України: спірні питання. Науково-інформаційний вісник Івано-Франківського університету права імені Короля Данила Галицького: Журнал. Серія Право. 2017. № 3 (15). С. 210-214.
Abstract: У статті розглядаються встановлені законодавством України підстави створення сім’ї. Відмічається, що, якщо такі підстави створення сім’ї як шлюб, споріднення та усиновлення достатньо врегульовані національним законодавством, то стосовно створення сім’ї на інших підставах, які не суперечать законодавству та моральним засадам суспільства, виникає багато як практичних, так і теоретичних питань. Звертається увага на недоцільність запровадження у законодавстві такої категорії як моральні засади суспільства. Висловлюється позиція про необхідність уточнення деяких положень законодавства щодо підстав створення сім’ї та доцільність запровадження в національне законодавство України інституту зареєстрованого партнерства.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25378
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Підстави створення сімї.pdf362.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.