Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25674
Title: Структурні процеси економіки України як експортера сировинних ресурсів
Authors: Ніконенко, У. М.
Keywords: обмінний курс, іноземні інвестиції, сировинний сектор, несировинний (технологічний) сектор, експорт, структурні процеси, ВВП, індекс структурних змін
Issue Date: 2018
Publisher: Говерла
Citation: Ніконенко, У. М. Структурні процеси економіки України як експортера сировинних ресурсів / У. М. Ніконенко // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; зб. наук. пр. / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), В.І. Ярема , Н.Н.Пойда-Носик та інші. – Ужгород, 2018. – Вип. 2(52). – С.75-83. – Бібліограф.:с.82-83 (9 назв).
Abstract: У статті розкрито структурні процеси, що відбуваються в економіці України з використанням секторальної моделі з двома секторами – сировинним і несировинним. Встановлено основні функціональні залежності, з врахуванням того факту, що обидва сектори конкурують за робочу силу та інвестиції, характеризуються вільним рухом ресурсів і можуть безперешкодно експортувати власну продукцію. Емпірично оцінено характер зв’язку між індексом структурних змін та динамікою ВВП, який визначає порівняльну доходність сировинного і несировинного секторів та актуальну позицію діючої структури стосовно рівноважного значення з використанням моделі з коригуванням помилки (ECMs).
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/25674
ISSN: 2415-735X
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 2 (52) - 2018

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ніконенко У.М..pdf908.9 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.