Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26032
Title: Роль поліетнічності в процесі національної консолідації України
Other Titles: Role of polyethnicity in the process of national consolidation of Ukraine
Authors: Червеняк, Кристина Тарасівна
Keywords: поліетнічність, національна консолідація, етнонаціональна спільнота, українська нація, політична / етнічна нація, етнорегіональне середовище
Issue Date: 2017
Publisher: Видавничий відділ Карпатського Університету
Citation: Червеняк К.Т. Роль поліетнічності в процесі національної консолідації України // Україна–Цивілізація. Том 6. Консолідація української дер-жави, нації та церкви: зовнішні та внутрішні чинники / Кар-патський університет імені Августина Волошина; Українська бого-словська академія ; редкол. : Бедь В.В. (гол. ред.), Гайданка Є.І. (відп. секр.), Урста С.В. та ін. Ужгород : Видавничий відділ КаУ, 2017. С. 188-192.
Abstract: У статті аналізується поліетнічність з позицій її ролі в процесі національної консолідації. Зокрема, охарактеризовано основні особливості поліетнічного складу населення України. Автором також встановлено, що існує зв’язок між поліетнічністю і консолідацією української нації. Саме поліетнічність постає тим фундаментом, який визначає процес консолідації. Через ігнорування впливу поліетнічності, консолідаційні процеси часто ускладнюються там, де цього можна було б уникнути. Визначено, що національна консолідація України з огляду на поліетнічність її населення повинна відбуватися за принципом «єдності у різноманітті».
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26032
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
У-Ц_Т.6.pdfЧервеняк К.Т. Стаття - с. 188-1954 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.