Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26295
Title: Трансферний контракт як непоіменований договір у цивільному праві України
Authors: Чепис Олеся Іванівна, Кекерчень Марк
Keywords: Договірне право, Ключові слова: трансферний контракт, трансфер, трансферні права на гравця, футболіст, футбольний клуб (організація).
Issue Date: 2018
Publisher: УжНУ
Citation: Чепис О.І., Кекерчень М.І. Трансферний контракт як непоіменований договір у цивільному праві України.  «Порівняльно-аналітичне право». № 1. 2018. С.118-122
Abstract: Статтю присвячено дослідженню загальних характеристик трансферного контракту у футболі. Вивчається поняття й правова природа трансферного контракту. Проводиться аналіз становлення сучасної трансферної системи у футболі. Висвітлюється проблема володіння трансферними правами на гравця третьою стороною. Досліджується порядок укладення даного договору.
Description: Футбол – це гра номер один. Професійний футбол є великою спортивною індустрією, яку можна визначити як складову світового ринку розваг, до якого з кожним роком залучається все більше коштів для розвитку. Ці інвестиції яскраво відобразилися на оцінці футбольних навиків гравців, які виражаються у трансферній ціні спортсмена при переході з однієї команди до другої за певну грошову компенсацію. Це можна прослідкувати за допомогою витрат футбольних клубів на трансферному ринку. Так, 3 серпня 2017 року відбувся безпрецедентний перехід Неймара да Сілви Сантоса Джуніора за 222 млн. євро з ФК «Барселона» до ФК «Парі Сен-Жермен». Взагалі трансфери відіграють важливу роль, адже саме завдяки їм футбольний клуб має можливість не лише досягати великих перемог, але й розвинути свій комерційний успіх, що й обумовлює актуальність обраної тематики дослідження.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26295
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чепис, Кекерчень.pdf238.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.