Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26296
Title: СУТНІСТЬ ФАКТОРИНГУ ТА ЙОГО ПЕРЕВАГИ НАД ІНШИМИ ФІНАНСОВИМИ ІНСТРУМЕНТАМИ
Authors: Чепис Олеся Іванівна, Юска Аліна
Keywords: Цивільне право, Ключові слова: факторинг, кредит, овердрафт, фінансові інструменти.
Issue Date: 2017
Publisher: Published by Pan-European University
Citation: Чепис О.І., Юска А.І. Сутність факторингу та його переваги над іншими фінансовими інструментами. Visegrad Journal on Human Rights. №1, PART 2 2017. С.196-205.
Abstract: Стаття присвячена аналізу сутності факторингу та відмінностей факторингу від інших фінансових послуг, зокрема банківського кредитування та не менш поширеного на практиці овердрафта; дослідженню основних конкурентних переваг факторингу перед іншими фінансовими інструментами для клієнтів та постачальників, а також сучасного стану та проблем розвитку ринку факторингу в Україні.
Description: Факторинг виступає ефективним фінансово-правовим механізмом, який надає його користувачам вагомі переваги, пов’язані з управлінням дебіторською заборгованістю, залученням підприємствами оборотних коштів для розвитку і функціонування їх бізнесу у довгостроко- вій перспективі. А оскільки інститут факторингу в Україні не розроблено достатньою мірою через неоднозначність розуміння самої сутності факторингових операцій, відсутність єдиної законодавчої бази, яка б регулювала факторингову діяльність, а також ототожнення самими підприємцями договору факторингу і договору кредиту, визначають актуальність та необхідність розгляду проблематики сутності і переваг факторингу.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26296
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Чепис Юска 2017.pdf330.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.