Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26346
Title: ГОТОВНІСТЬ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ ДО ТРУДОВОЇ МІГРАЦІЇ
Authors: Джуган, Руслана Іванівна
Новосад, Крістіна Ярославівна
Keywords: трудова міграція, міграційні настрої, міграційні наміри, міграційна поведінка, соціальні ризики, labor migration, migration sentiment, migration intentions, migration behavior, social risks.
Issue Date: 24-Oct-2019
Publisher: ПП "Видавництво "Апріорі" 79000, м.Львів, вул.Сковороди,4
Citation: Громадський активізм українських мігрантів Європи: згуртовані новими викликами: Збірник матеріалів Міжнародної науково-практичної конфе- ренції, 24 жовтня 2019 р.— Львів: Видавництво «Апріорі», 2019. - 230с.
Series/Report no.: Міжнародна науково-практична конференція;ЗБІРНИК МАТЕРІАЛІВ
Abstract: Дослідження трудової міграції за кордон неодмінно має спиратися на чітке розмежування міграційних настроїв, міграційних намірів та, власне, міграційної поведінки. Слід брати до уваги і комплексність кожного з цих явищ, які можуть виявлятися на інтелектуальному, емоційному або вольовому рівнях. Завдяки визначальному значенню емоційних та вольових складових рішення, зростання міграційних настроїв економічно активного населення України суттєво випереджають реальну готовність до міжнародної трудової міграції. Під впливом емоційних або вольових складових економічно активне населення України приймає недостатньо мотивовані рішення щодо працевлаштування за кордоном і створює соціальні загрози на мікросоціальному і макросоціальному рівнях. Ключові слова: трудова міграція, міграційні настрої, міграційні
Description: До збірника увійшли результати дослідження «Молодіжний громадський активізм українських мігрантів у країнах ЄС», проведеного Міжнародним інститутом освіти, культури та зав’язків з діаспорою, наукові виступи та доповіді учасників Конференції «Громадський активізм українських мігрантів Європи: згуртовані новими викликами», а також короткі інформаційні матеріали про діяльність українських громадських організацій за кордоном. Об’єктом наукового обговорення стали сучасні міграційні процеси в Україні та світі, зміни в міграційній політиці України, особливості формування новітніх громад українських мігрантів після Революції Гідності, роль та завдання українського громадського активізму в країнах ЄС та перспективи співпраці українських активістів за кордоном з українськими державними інституціями та громадським сектором. Збірник призначений для широкого кола науковців, студентів, аспірантів, викладачів, а також громадських організацій, діяльність яких пов’язана з міграційною проблематикою.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26346
ISSN: УДК 314.7 ББК 6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри соціології і соціальної роботи



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.