Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26790
Назва: Спосіб лазорика-ананченка визначення ступеня безпечності продуктів мироточення поетапними мікробіологічними дослідженнями
Автори: Лазорик, Михайло Іванович
Ананченко, Микола Маркович
Ананченко, Віталій Миколайович
Будай, Дмитро Олександрович
Вовканець, Лариса Непівна
Карнафель, Маріанна Петрівна
Сідрова, Ірина Михайлівна
Ключові слова: дослідженнями, продуктів, мікробіологічними, мироточення, поетапними, визначення, безпечності, ступеня, лазорика-ананченка, спосіб
Дата публікації: 27-лют-2017
Бібліографічний опис: Спосіб визначення ступеня безпечності продуктів мироточення поетапними мікробіологічними дослідженнями, який включає огляд предметів культу, які мироточать, їх органолептичну оцінку та забір матеріалу для проведення досліджень, який відрізняється тим, що на першому етапі проводять посів продукту мироточення на чашки з середовищем Мюллера-Хінтона для визначення росту бактерій і грибків, і при наявності росту бактерій або грибків визначають нульовий (0) ступінь безпечності і його непридатність для використання, а при відсутності росту на чашках бактерій і грибків визначають перший (1) ступінь безпечності і визнають його придатним для використання; далі додатково на другому етапі краплю продукту мироточення наносять на чашки з посіяними умовно-патогенними бактеріями, зокрема Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus saprophyticus, Staphylococcus aureus, і при наявності затримки росту однієї бактерії вказують її назву і визначають другий (2) ступінь безпечності, а при затримці росту двох і більше бактерій вказують їх назви і визначають третій (3) ступінь безпечності; на третьому етапі продукт мироточення розводять стерильним фізіологічним розчином в пропорції 1:10, 1:100, 1:1000 і краплю кожного розведення продукту мироточення наносять на чашки з посіяними умовно-патогенними бактеріями, зокрема Streptococcus pyogenes та Streptococcus pneumoniae, для визначення здатності продукту затримувати ріст цих бактерій, і при наявності затримки росту однієї бактерії розведенням 1:10 і вище визначають четвертий (4) ступінь безпечності, при цьому обов'язково вказують, яке максимальне розведення забезпечило затримку росту якої бактерії, а при затримці росту двох і більше бактерій розведенням 1:10 і вище визначають п'ятий (5) ступінь безпечності продукту мироточення і обов'язково вказують, яке максимальне розведення забезпечило затримку росту яких бактерій.
Серія/номер: Патент;№ 113657
Короткий огляд (реферат): Винахід належить до медицини та релігії і стосується визначення ступеня безпеки продуктів мироточення, які виділяються з ікон та інших предметів культу.
Опис: Код посилання <a href="http://uapatents.com/10-113657-sposib-lazorika-ananchenka-viznachennya-stupenya-bezpechnosti-produktiv-mirotochennya-poetapnimi-mikrobiologichnimi-doslidzhennyami.html" target="_blank" rel="follow" title=
Тип: Text
Тип публікації: Патент
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/26790
Розташовується у зібраннях:Патенти кафедри факультетської терапії



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.