Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27549
Title: Методичні вказівки та варіанти типово-розрахункових робіт з теорії ймовірностей для студентів математичного факультету
Authors: Синявська, Ольга Олександрівна
Keywords: теорія ймовірностей, випадковий експеримент, випадкова подія, ймовірність, випадкова величина, закон розподілу, система випадкових величин
Issue Date: Sep-2019
Citation: Синявська О.О. Методичні вказівки та варіанти типово-розрахункових робіт з теорії ймовірностей для студентів математичного факультету. – Ужгород: ДВНЗ “УжНУ”, 2019. – 58 с.
Abstract: Даний методичний посібник містить короткі теоретичні відомості з наступних розділів теорії ймовірностей: випадкові події, випадкові величини, системи випадкових величин та граничні теореми теорії ймовірностей. Також наведено варіанти індивідуальних завдань до кожного розділу. Посібник призначено для студентів математичних спеціальностей, а також викладачів вищих навчальних закладів.
Description: Даний збірник містить 20 варіантів індивідуальних завдань із таких тем: імовірність події в класичній імовірнісній схемі, геометричні ймовірності, статистичне означення ймовірності події, теореми додавання і множення ймовірностей та висновки з них, імовірності гіпотез, формули повної ймовірності та Байєса, повторні незалежні випробування та формула Бернуллі8, випадкові величини та закони їх розподілу, основні числові характеристики, основні розподіли дискретних випадкових величин, основні розподіли неперервних випадкових величин, системи випадкових величин, кореляційний момент та коефіцієнт кореляції, закон великих чисел, центральна гранична теорема.
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27549
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Met_TV 2019.pdf598.15 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.