Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27866
Название: Сучасний стан ринку молочної продукції та забезпечення її якості в умовах євроінтеграції України
Авторы: Шевченко, А. В.
Табачук, Н. О.
Ключевые слова: виробництво, експорт, молоко, молокопереробні підприємства, молочна продукція, реалізація
Дата публикации: 2019
Издательство: Вид-во "Гельветика"
Библиографическое описание: Шевченко, А. В. Сучасний стан ринку молочної продукції та забезпечення її якості в умовах євроінтеграції України [Текст] / А. В. Шевченко, Н. О. Табачук // Науковий вісник Ужгородського національного університету : серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство / голов. ред. М. М. Палінчак. – Ужгород : Гельветика, 2019. – Вип. 27№Ч. 2. – С. 101-107. – Бібліогр.: с.105-106 (9 назв). – Рез. рос., англ.
Краткий осмотр (реферат): У роботі проведено аналіз сучасного стану ринку молочної продукції в Україні та визначено основні європейські та національні вимоги до якості молока. Забезпечення населення високоякісними молочними продукта- ми – важливе завдання молочної промисловості та торгівлі країни. Молочні продукти належать до категорії першої необхідності, саме тому потрібно весь час слідкувати за станом споживчого ринку України та виявляти усі позитивні та негативні тенденції розвитку; експериментально перевіряти споживчі цінності продуктів харчування, різних торгових марок та виробників. Сьогодні Україна взяла чіткий курс щодо діяльності у Світовій організації торгівлі (COT). Харчо- ве законодавство країн – членів COT досить вимогливе до виробників харчових продуктів і стоїть на захисті здоров’я споживачів. Характерним для міжнародного харчового законодавства є те, що контроль над виробництвом харчових продуктів має бути суцільним на всьому харчовому ланцюгу «від ферми до столу». На якість молока впливає певна кількість чинників. Основними з них є індивідуальні (генетичні) особливості тварин, їхній фізіологічний стан, добовий ритм секреції молока, лактаційний період, вік тварини, пора року, санітарні умови, гігієна кормів тощо. У сучасних умовах поступового просування України до досягнення своєї головної стратегічної мети – інтеграції національної еко- номіки до системи світових зовнішньоекономічних зв’язків – надзвичайно актуальною постає проблема ефективного розвитку окремих галузей і регіонів країни, а також забезпечення конкурентоспроможності вітчизняної продукції як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Очевидно, що з підвищенням якості молока будуть вироблятися більш якісні молочні продукти, що призведе до збільшення споживання української продукції як населенням України, так і за її межами.
Тип: Text
Тип публикации: Стаття
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/27866
Располагается в коллекциях:Науковий вісник УжНУ. Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. Випуск 27 Частина 2 - 2019

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
СУЧАСНИЙ СТАН РИНКУ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ.pdf417.57 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.